Zoek
Zoek

Huiskamer

In ontmoetingspark Stakenkamp staat huiskamer van de wijk boerderij Stakenboer. Deze boerderij uit 1887 is in 2014 ingrijpend gerenoveerd en in 2022 verbeterd en uitgebreid. Bij de grote renovatie in 2014 is een grote groep vrijwilligers uit de wijk betrokken geweest. Al in de tweede helft van de vorige eeuw diende de boerderij als onderkomen voor de scoutinggroep Peerke Donders. Velen herinneren zich nog de Levende kerststal met rijen wachtende mensen voor de niendeur. In 2020 vertrokken de scouts naar het Nivongebouw in De Thij.

huiskamer-1

De Stichting Kansrijk Berghuizen zette zich in voor behoud van de boerderij voor de wijk en wist te voorkomen dat deze werd verkocht aan derden. De corporatie WBO Wonen was op dat moment eigenaar. De boerderij werd terugverkocht aan de oorspronkelijke eigenaar, de gemeente Oldenzaal. Direct daarop werd Stakenboer doorverkocht aan Winkelcentrum Zuid-Berghuizen BV. Kansrijk vroeg welzijnsinstelling Impuls voor het beheer en de exploitatie.

huiskamer-2

Stakenboer heeft een grote deel, een ontmoetingsruimte en een goed geoutilleerde vergaderzaal op de verdieping. De boerderij is rolstoeltoegankelijk en heeft een gehandicaptentoilet. Via Impuls kunnen ruimtes worden gehuurd, echter niet voor feestjes en partijen. De boerderij beschikt wel over een vergunning voor lichte horeca en werkt waar gewenst samen met de muziekkoepel. Erf en boerderijtuin zijn eigendom van de gemeente en worden onder verantwoordelijkheid van Kansrijk Berghuizen als leerwerkproject onderhouden door groenleerlingen van het Twents Carmel College locatie Potskampstraat. In de zomermaanden is er een gezellig tuinterras.

Koffieochtenden
Van maandag tot en met vrijdag van 10.00-12.00 uur kan iedereen die behoefte heeft aan een praatje koffie komen drinken in de boerderij. Gastheren en gastvrouwen verwelkomen je. Een kopje koffie met een koekje voor 1 euro, het tweede kopje is gratis.

Informatie en reserveren
Impuls, tel. 0541 – 571414 of reservering@impuls-oldenzaal.nl

huiskamer-3