Search
Search

Beter beeld aan de Havikstraat

Bouwvakkers zijn druk doende een muur op te trekken aan de achterzijde van het winkelcentrum. Het beeld van de Havikstraat moet met die muur worden verbeterd.
Een lange muur van rode baksteen, een representatieve afdeklaag en nieuwe kunstof kozijnen en ramen en deuren. Straks moet het er aan de Havikstraat allemaal wat florissanter uitzien. Maar de enkel steens muur wordt nu bovendien een goed geIsoleerde spouwmuur, zodat er ook iets wordt gedaan aan een betere energiebeheersing en duurzaamheid. De opdracht om de muur in rode baksteen door te trekken is van Winkelcentrum Zuid-Berghuizen BV. Van Benthem’s Aannemersbedrijf voert het werk uit.
 
Op het centrum zelf is de oude verlichting onder de luifels vervangen door ledlampen. Winkelcentrum Zuid-Berghuizen BV treft nu met andere eigenaren als Roderik Snijders en Pieter Nieuwenhuis (pand Die Grenze) voorbereidingen voor het vervangen van de kozijnen aan de kant van de Reigerstraat, de kant van Park Stakenkamp. ‘Volgend jaar bestaat onze BV twintig jaar en dan moet alles er pico bello uitzien’, zegt Ben Velthuis van Winkelcentrum BV.