Zoek
Zoek

Bloemen en cadeaubon voor Roy Scholte op Reimer

Zijn  hoogtepunt als voetballer beleefde Roy Scholte op Reimer waarschijnlijk in het eerste elftal van FC Berghuizen in het seizoen 2008-2009. Hij scoorde vanaf 30 meter tegen KOSC. Zaterdagmiddag 14 oktober werd hij door voorzitter Wim Olde Kalter in het zonnetje gezet vanwege zijn 250e wedstrijd in het eerste.
Roy Scholte op Reimer is een actief clublid. Hij is al lid vanaf 1995. In de jeugd werd hij meermalen kampioen. Daar speelde hij onder meer met de huidige eerste elftalspelers Cees Schurink en Joost Broeker. Onder Marcel Degenaar debuteerde Roy in het seizoen 2007-2008 in de hoofdmacht van de groenwitten. Het seizoen erop verzekerde hij zich van een basisplaats. Tot nu speelde Scholte op Reimer 259 wedstrijden in het eerste. Daarin scoorde hij 42 keer, was hij goed voor 13 gele kaarten en oh, wat mooi, hij kreeg nog nimmer rood.
 
Volgens Wim Olde Kalter beschikt Roy over een fluwelen techniek, straalt hij rust uit en is hij op bijna iedere positie in het elftal inzetbaar. Maar… op het middenveld voelt hij zich het meest thuis. Naast speler van het eerste was de jubilaris jaren trainer van de Groenlinkjes. Nu, 15 jaar later, is hij nog steeds verantwoordelijk voor het trainingsschema. Van het bestuur kreeg Roy Scholte op Reimer bloemen en een cadeaubon. Van zijn medespelers een prachtig fotocollage. Van harte gefeliciteerd met deze sportieve mijlpaal!

Foto: FC Berghuizen.