Dakrenovatie kantoor Plasticon

op woensdag 29 mei 2019
De gemeente gaat als eigenaar het dak van het voormalige kantoorgebouw van Plasticon aan de Parallelstraat renoveren. De kantoorpanden van voorheen Plasticon blijven gehandhaafd in het nieuwe woon- en werkgebied Stakenbeek tweede fase.

Met de renovatie maakt de gemeente een verbeterslag in de isolatie, zodat alvast vooruitgelopen wordt op de verplichting voor energielabel C voor kantoren. De kosten van 80.000 euro inclusief omzetbelasting wil de gemeente dekken uit de grondexploitatie Stakenbeek tweede fase. De raad moet het krediet beschikbaar stellen.

De gemeente is zoals gezegd eigenaar van het kantoorpand aan de Parallelstraat 52. Dit pand is gebouwd in 1991 en is voorzien van een zogenaamde ‘warmdakconstructie’ met bitumineuze dakbedekking. Het pand wordt op dit moment tegen een marktconforme prijs verhuurd. Het pand heeft al enige tijd te maken met een lekkage die niet verholpen kan worden, doordat de huidige dakbedekking te oud is en niet meer te repareren is. Het is dan ook noodzakelijk om het dak te vervangen. Tevens wordt voorgesteld om het dak gelijktijdig te isoleren. Dat zal bijdragen aan de verplichting dat kantoren in 2023 label C moeten hebben. Op dit moment heeft het kantoorgebouw label G. De werkzaamheden worden nog dit voorjaar uitgevoerd. 

Bron: Gemeente Oldenzaal. Foto’s: Felix Nijland

 

Deel op Facebook

Nieuws automatisch ontvangen?

Volg onze Facebook pagina.