Dier van de week: Kareltje

op donderdag 03 september 2020
Kareltje is een tijdje geleden bij ons binnen gebracht, hij was uitgedroogd en uitgehongerd. Ook had hij een verwonding aan zijn oog. Kareltje was toen aan te raken en kon voorzichtig verzorgd worden.

Het was vanaf het begin bekend dat hij geopereerd moest worden aan zijn oog, maar dat hij daarvoor te zwak was. Met een inzameling voor hem (wat heel snel lukte) hebben we na een aantal weken, toen hij sterk genoeg was, hem kunnen laten opereren. Super alle mensen die hebben gedoneerd.

Op 21 april was het zover en heeft de dierenarts zijn oog verwijderd. Enkel het oogomhulsel zat er nog maar verder niets. Ook is hij gelijk gecastreerd. Nu zijn we een aantal weken verder en vanaf het moment dat Kareltje zich beter voelde is hij niet meer te benaderen. Iets wat we vaker zien bij wilde katten. Door de uitputting laten ze alles toe maar zodra ze zich beter voelen is de angst voor mensen terug. De geschatte leeftijd van Kareltje is 1 jaar.

Update:

Kareltje kan niet genoeg krijgen van knuffelen maar wil nog niet opgepakt worden. Ook schrikt hij als je hem van de verkeerde kant benaderd. De kant waar hij zijn oog mist. Kareltje zal hoogst waarschijnlijk op hypoallergene brokken moeten blijven. Hierop doet hij het perfect en hij ziet er dan ook weer prachtig uit.

Informatie:

Doc Oldenzaal
T: 0541 – 51 66 59
Boerskottenlaan 33
7574 VB Oldenzaal

www.docoldenzaal.nl

Deel op Facebook

Nieuws automatisch ontvangen?

Volg onze Facebook pagina.