Een grote smeerboel bij milieueiland

op zondag 03 januari 2020
De gemeenteraad besloot onlangs (nog) geen camera’s te plaatsen bij milieu eilanden met veel illegale afvaldump. Overtreders lachen zich kapot om dit beleid van pappen en nathouden.

Dat was zondagmiddag weer goed te zien in onze wijk Zuid-Berghuizen. Open zakken met afval op het milieueiland achter het winkelcentrum. Kapot gesmeten glas, gewoon op de straatstenen geflikkerd. Plastic bakken. Andere rotzooi, gratis en voor niets gedumpt, maken dat je in het donker wegkomt. De gemeente mag het maandagmorgen op kosten van de andere burgers die wel keurig betalen voor hun afval opruimen. Niet te vergeten al het zwerfafval., dat vanaf het milieueiland is weggewaaid in de bosschage.

Zondagmiddag, de ondergrondse containers bij de flats aan de Burgemeester Wallerstraat. Aan beide kanten zakken met afval.  Aan de oostkant een tafel met een afgebroken poot. Nadat het een tijdje iets beter ging, trekken de illegale dumps hier ook weer aan. Huurbaas WBO Wonen zou eens actie moeten voeren. Goede voorlichting in meerdere talen bijvoorbeeld, aan weerskanten van deze invalsroute van onze wijk. De eerste busreizigers mogen zich morgenvroeg weer vergapen aan de troep in Zuid-Berghuizen.

Eveneens zondagmiddag, de ingang naar Park Stakenkamp vanaf de Reigerstraat. Een volgestouwde prullenbak en een grasveld vol zwerfafval. Koop lekker iets bij Appie Heijn of de cafetaria, vreet je onderweg naar huis vol en smijt je afval gewoon op het gras.  Namens alle wijkbewoners: dank u wel voor deze enorme rattenbende. Wanneer plaatsen we hier een vangkorf, net als verderop bij de speeltuin in het park.

Afgelopen zomer was het afvalprobleem irritatie nummer één in de wijk. Een paar keer hebben handhavers waarschuwend opgetreden. Een enkele keer werd een boete uitgedeeld. De tijd van pappen en nathouden is voorbij. Cameratoezicht en torenhoge boetes, dat is het parool. En wanneer geven mensen die iets waarnemen nu eens namen of kentekens door.

Deel op Facebook

Nieuws automatisch ontvangen?

Volg onze Facebook pagina.