Zoeken
Zoeken

Ivo wil met meer licht een veiliger park

Voor de negenjarige Ivo Withag is het zonneklaar. Hij vindt dat er op korte termijn meer lichtmastjes in het park moeten komen. Meer dan de twee die nu vanaf de Reigerstraat langs het pad naar boerderij Stakenboer staan. Zodat kinderen straks als de herfst aanbreekt aan het begin van de avond ook nog veilig in het park kunnen spelen of fietsen. 
De 9-jarige Ivo Withag wil graag langs alle parkpaden lichtmastjes, zoals hier bij het pad van de Reigerstraat naar de boerderij. ‘Dan wordt het veel veiliger’, aldus de scholier.
Ivo woont dichtbij het park, maar vertelt thuis bij zijn oma en opa Agnes en Gerard Hommels in Berghuizen waarom hij verlichting langs de parkpaden zo belangrijk vindt. Zijn opa begrijpt hem wel. Hij werkte vele jaren bij de politie en was wijkagent in Zuid-Berghuizen. Hij weet dus veel van veiligheid. Ivo bedacht dit al, toen er nog aan het vernieuwen van de paden in het pad werd gewerkt.
Nu de paden klaar zijn, is zijn idee, passen daar prachtig lichtmastjes bij. Ivo wil het extra graag, omdat hij vaak naar zijn opa en oma gaat en dan is zowel heen als terug de route door het park de kortste weg.

Heel eenvoudig is het niet. Om het zo gemakkelijk mogelijk uit te leggen: de paden in het park zijn voetpaden. En ze liggen in een groen gebied. Daarover hebben ze bij de gemeente afgesproken dat er dan geen lichtmastjes komen. Of de gemeenteraad moet daar anders over beslissen. Fietsers mogen eigenlijk niet door het park, maar politie en de boa’s van de gemeente knijpen daarbij een oogje dicht. Voor scooters is het park helemaal verboden terrein, maar sommige scooterbestuurders houden zich daar niet aan.

Ivo Withag wil zoals gezegd gewoon dat het wat veiliger wordt in het park. Hij zou graag zien dat de gemeenteraad gaat zorgen dat de lichtmastjes er komen. Als het nodig is, start hij een handtekeningenactie, zo klinkt het zelfverzekerd uit zijn mond.

Wil je Ivo steunen en ook een veiliger park met lichtmastjes langs de paden, laat het dan met een reactie weten op de Facebookpagina van Hallo Berghuizen.

Foto: Hans Muijderman.