Search
Search

John Velthuis sportman van het jaar bij FC Berghuizen

John Velthuis is zaterdagavond tijdens de Zomerfeesten Zuid-Berghuizen uitgeroepen tot sportman van het jaar. Velthuis kwam ruim 40 jaar geleden als keeper over van Quick ’20.
Hij speelde jaren in het eerste elftal en is ondanks zijn leeftijd van ruim zestig jaar nog elke zondag actief. Nog altijd fanatiek en gedreven.
 
Leen Vanwinsen werd uitgeroepen tot sportvrouw. Omdat ze studeerde in Enschede en een club zocht die uitkwam op landelijk niveau kwam ze in 2016 bij FC Berghuizen. Ze is een stabiele middenvelder maar ook wel achterhoedespeler in vrouwen 1.
 
Sportploeg werd JO-13 1. Op de dag van de sportverkiezing won dit sterke team ’s ochtends in Doornspijk de beker. Tegenstander was ESA Arnhem.
 
Gerwin Wissink – wie kent hem niet – werd uitgeroepen tot stille kracht. Hij begon als jong broekie bij FC Berghuizen, speelde jaren in het eerste en heeft in de loop der jaren binnen de vereniging talrijke functies vervuld. Inmiddels is hij ook alweer jaren de kartrekker van de Zomerfeesten.
Aankomend talent werd Milan Velthuis. Hij begon bij de Groenlinkjes. Dit seizoen maakte hij zijn debuut in het eerste herenteam in de uitwedstrijd bij PW. Milan is nu al actief als jeugdtrainer. Een verenigingsman. Voorzitter Wim Olde Kalter reikte de prijzen uit, waarna in de feesttent het muzikale geweld losbarstte.