Zoek
Zoek

Kievietsbloemen en de winterakoniet

Meer dan tien leden van het IVN Oldenzaal-Losser e.o. werkten zaterdag mee aan de Burendag in Park Stakenkamp. Wilbert Kallenberg tekende voor een leuk sfeerverslag van de werkochtend en een serie foto’s.
Je fietst naar de Burendag in Park Stakenkamp. Natuurlijk, langs de Stakenbeek. En dan is daar die hemelsblauwe streep: een ijsvogel scheert over het water. Kan een natuurwerkochtend mooier beginnen? 
Een flinke en enthousiaste groep, met daarbij maar liefst 11 via de IVN-oproep, was om negen uur present in Stakenboer. Na een heerlijke ontvangst met koffie en krentenwegge en een warm welkom door Ria Nijhof en Felix Nijland, gingen we aan de slag in de vlindertuin. Biologische bollen planten, zoals krokussen, narcissen, kievietsbloemen, daslook, winterakoniet. Wat zal de vlindertuin er volgend voorjaar weer extra mooi bij liggen.
Op één stukje waren de akkerdistels en brandnetels wel erg gelukkig. Ze hadden de daar geplante struiken zo goed als aan het oog onttrokken. Een hele klus om distels en brandnetels weg te halen, maar de struiken stralen je weer tegemoet. Ook elders in de vlindertuin werd de akkerdistel benadeeld. Ja, je moet je plaats, ook als plant kennen.
Anderen waren intussen het park van zwerfafval aan het ontdoen. Dat kan je al op zeer jeugdige leeftijd met je vader en moeder aanpakken. Klasse! De druk op een nieuwe fase van het parkpodium (afbouw) werd verhoogd door de leden van de werkgroep Berghuizen met een schoon resultaat.
Tussendoor de smakelijke koffie met wat er bij, en, na de onthulling van de buurttafel die werd geschonken door de 50-jarige WG, lieten we ons de door hen aangeboden lunch prima smaken. Als altijd werd ons de catering weer zeer hartelijk gepresenteerd.

Tekst en foto’s: Wilbert Kallenberg.