Zoek
Zoek

Kledingcontainers verdwijnen

Het Leger des Heils stopt medio mei met de inzameling van kleding en textiel in de containers bij winkelcentrum Zuid-Berghuizen. De kosten zijn niet langer gedekt, waardoor het Leger verlies dreigt te lijden op de textielinzameling.
Dat bericht Patricia Polfliet van het team relatiebeheer binnendienst van het Leger des Heils aan Winkelcentrum Zuid-Berghuizen BV. In zijn algemeenheid is het tegenwoordig moeilijk gebruikt textiel te verkopen tegen een goede prijs, aldus Polfliet. Winkelcentrum Zuid-Berghuizen BV krijgt een vergoeding voor de locatie, waardoor het leger een marge moet behalen waardoor in elk geval de kosten zijn gedekt. Dat lukt steeds minder.
Het Leger blijft op bepaalde andere plekken wel inzamelen, zodat de eigen noodhulp en tweedehands kledingwinkels kunnen worden bevoorraad. ‘Dit is onderdeel van onze missie’, aldus Polfliet, ‘voor inzamellocaties die een vergoeding willen hebben we helaas geen middelen meer.’ De inzameling in Zuid-Berghuizen kost het Leger meer geld dan het oplevert.