Maatregelen op Schapendijk

op maandag 29 januari 2018
Drie jaar geleden pakten bewoner Bennie Huls en zijn buurman Bennie Grundel de strijdbijl op tegen de hardrijders op de Schapendijk. Nu worden eindelijk ingrijpende verkeersmaatregelen getroffen.

Het werk begint vermoedelijk al over enkele maanden. Dan verdwijnt de rotonde op de kruising van de Schapendijk en de JH Nieuwenhuisstraat met de Burgemeester Wallerstraat. Ervoor in de plaats komt een gelijkwaardige kruising. Verderop in de Schapendijk komen verhoogde plateaus. Het eerste plateau krijgt over aanzienlijke afstand ter hoogte van de parkeerplaats van FC Berghuizen de status van sportzone. Een teken dat hier sowieso niet hard gereden kan worden. Het plateau loopt door tot en met de afslag naar de Uiverstraat. Plateaus komen er ook ter hoogte van de Reigerstraat, Helmichstraat en Hobbemastraat. Verder komen er verkeersvoorzieningen bij het Lossers Voetpad en een drempel in het laatste stuk van de Schapendijk, een eind voor de bocht naar de Boerskottenlaan. De Uiverstraat, een sluiproute, krijgt éénrichtingverkeer en mag straks alleen nog worden ingereden vanaf de Schapendijk. Het kantoorpand van OV Software en de Fysiopraktijk Berghuizen blijven echter bereikbaar vanaf de Burgemeester Wallerstraat. De strijdende bewoners reageren opgelucht, maar zij willen over een half jaar wel een evaluatie om te kijken of de maatregelen effect sorteren.

Lees op deze site onder Projecten een interview met Schapendijkbewoner Bennie Huls en bekijk daar de plaatjes van de herinrichting.

Downloads

PDF icon SIP-170900-01_Nieuwe Situatie-Plot Lang.pdf
Deel op Facebook

Nieuws automatisch ontvangen?

Volg onze Facebook pagina.