Zoek
Zoek

Maatwerk voor de muziekkoepel

De techniek staat voor niets. Dat bleek toen bij MK Houtbouw op het bedrijventerrein Jufferbeek de balken werden gezaagd voor de Oldenzaalse muziekkoepel in Park Stakenkamp. Ingenieus! En een keer op locatie paste alles naadloos in elkaar.
Medewerkers van MK Houtbouw bij het begin van de opbouw van de muziekkoepel.
Theo Krabbe zette voor Hallo Berghuizen zijn camera vlak naast en zelfs in de grote, computergestuurde machine. Een mooi proces van zagen, afvlakken, schaven en speciale vormen in de balken zagen. Inmiddels is het werk aan de koepel voor een groot deel afgerond. Wat moet er nog gebeuren?
Dinsdag 19 oktober wordt door de firma Farwick het sedumdak aangebracht. Een dakbedekking van gras en mos, goed passend in de groene parkomgeving.
De firma Kip zorgt hopelijk op zo kort mogelijke termijn voor het aanbrengen van de zinken kraal en drie hemelwaterafvoeren aan het podiumdak.
Dan is het wachten op het sierhekwerk van 80 cm. hoog tussen de staanders van de muziekkoepel. Het wordt momenteel vervaardigd bij een bedrijf in Raalte en is naar verwachting omstreeks half november klaar voor plaatsing.
Ondertussen komen er nog lampen onder de podiumkap en worden beveiligingsmaatregelen aangebracht.
Vrijdag 22 oktober helpt de gemeente ons met het opschonen van het terrein rond de muziekkoepel. Er is sprake van een gewaardeerde samenwerking.
Begin volgend jaar wordt de elektriciteitskast bij de koepel nog gepimpt met een mooi muziektafereel.
De officiële opening van de muziekkoepel is na de winter, op zondag 24 april 2022 om 12.00 uur.
 
Klik op onderstaande link voor het bekijken van het filmpje dat is gemaakt bij MK Houtbouw.