Zoeken
Zoeken

Met elkaar praten over geschiedenis Berghuizen

Vanaf maandag 5 september gaat Jan Olde Kalter belangstellenden meenemen in de geschiedenis van Berghuizen. Dat doet hij een keer in de maand op maandagmiddag in boerderij Stakenboer. Naast verhalen en foto’s heeft hij aandacht voor thema’s als stamboomonderzoek en de annexatie door Oldenzaal in 1955. 
In Zuid-Berghuizen stonden zoveel van  deze boerderijtjes, zoals deze van Koop. Een koe, glintpalen en brandhout bij de deur.
Elke eerste maandag van de maand van september tot en met april staat Stakenboer dus in het teken van geschiedenis. Van 13.30 tot 15.30 uur wordt in informele sfeer gepraat over Berghuizen in vroegere tijden. Er staat telkens een thema centraal, zoals de periode voor en na 1955, de geschiedenis van de boerderij en ‘woar bin ik er een van’. Dit gaat in samenspraak met de deelnemers. Er zijn foto’s, verhalen en lezingen en de aanwezigen worden uitgenodigd hun verhalen te delen.
 
De bijeenkomsten zijn op de maandagen 5 september, 3 oktober, 7 november, 5 december, 6 februari, 6 maart en 3 april. Er is ruimte voor circa dertig deelnemers. Die moeten zich wel vooraf opgeven via telefoonnummer 0541-  57 14 14 of per mail stakenboer@impuls-oldenzaal.nl

Foto: archief Jan Olde Kalter.