Zoek
Zoek

Monique Wienk aan de slag met Platform Fitcoins

Monique Wienk wordt belast met de implementatie van het Platform Fitcoins, dat op 1 januari als pilot van start gaat in Zuid-Berghuizen. Insteek is meer bewegen. Door actief te zijn kunnen inwoners fitcoins verdienen. Deze fitcoins kunnen worden ingewisseld voor een breed aanbod aan gezonde voeding, cadeaubonnen, sportartikelen en meer.
Monique Wienk, geen onbekende in onze wijk, gaat met de gemeente proberen meer inwoners van Zuid-Berghuizen te laten kiezen voor een gezondere leefstijl. Als ze dat goed doen, krijgen ze fitcoins die ze kunnen inwisselen voor ondermeer cadeaubonnen, gezonde voeding en sportartikelen
Monique Wienk is de partner van Martin Olde Weghuis en eigenaar van Wienk Coaching en Begeleiding. Zij begeleid kinderen, pubers en jongvolwassenen op het gebied van gedrag, zelfvertrouwen en weerbaarheid en doet dat vanuit een ruimte in café Olde Weghuis aan de Enschedesestraat. Na een aantal gesprekken kwam de gemeente bij haar terecht als bij uitstek geschikte kandidaat om zowel wijkbewoners als ondernemers te enthousiasmeren voor dit project.
 
Voor deze leefstijlinterventie is 45.000 euro subsidiegeld beschikbaar van het Rijk. Het college van B en W besloot dinsdag te onderzoeken of de eigen medewerkers van de gemeente Oldenzaal ook gebruik kunnen maken van fitcoins, om hen zo te interesseren voor een gezondere leefstijl. Dit als voorbeeld voor andere ondernemers en werkgevers in de stad.
 
De gemeente Oldenzaal wil dus inwoners ondersteunen bij een actieve leefstijl en het maken van gezonde keuzes. Vanaf januari worden voor een jaar accounts beschikbaar gesteld aan inwoners in Zuid-Berghuizen. Het Fitcoins platform – met bijbehorende app – heeft een bewezen positief effect op bewegen en het deelnemen aan activiteiten. Daarnaast verbindt het inwoners met sportverenigingen, buurtsportcoaches, ondernemingen en kennisinstellingen.
 
Door actief te zijn kunnen inwoners fitcoins ‘verdienen’. Deze fitcoins worden zoals gezegd ingewisseld voor een breed aanbod aan gezonde voeding, cadeaubonnen, sportartikelen en meer. Als eerste kunnen verenigingen en ondernemers uit Zuid-Berghuizen hun aanbod aan het platform toevoegen. De communicatie over het platform en het werven van deelnemers en aanbieders begint dit najaar.