Zoek
Zoek

Monique’s Kip & Grill op het centrum

Vandaag, donderdag, begon Monique Elsjan (45) aan een nieuwe uitdaging. Ze staat voortaan elke donderdag met haar verkoopwagen, Monique’s Kip & Grill, op het winkelcentrum om uw smaakpupillen te vermaken.
Monique heeft jarenlang als bloemist gewerkt, maar werd gedwongen om te stoppen door een onverwachtste allergie. Daarna is ze in het kantoorleven terecht gekomen, maar dat was ook niet echt wat voor Monique, omdat ze veel opleidingen moest volgen. Ze zocht wat nieuws, en toen ze deze verkoopwagen op Facebook tegenkwam dacht ze: doe eens gek en laat ik dit eens proberen.
 
Monique heeft er niet alleen voor gekozen om deze verkoopwagen te kopen omdat ze op zoek was naar iets anders. Toen ze de vorige eigenaar altijd zag staan met de wagen geloofde ze dat het ook anders kon. En toen ze de kans kreeg om het op haar manier te doen deed ze dat ook.
Toen Monique eenmaal de kar had opgeknapt en alles klaar had was het nog wel twijfelachtig wanneer ze zou beginnen, in verband met het corona virus. Maar ze heeft er toch voor gekozen om juist rond deze tijd te beginnen. ‘Ik ben op veel kleine markten geweest en daar was het erg druk rondom de eetkramen, dus heb ik toch besloten om nu te beginnen omdat veel mensen eten afhalen.’
 
Bij Monique’s Kip & Grill kun je niet alleen een halve haan, een gegrilde kip, een kip wrap, hotwings en kippeling halen. Er staan ook gerechten op het menu, die niks te maken hebben met kip. Zoals spareribs, een broodje bal of een broodje beenham. 
Monique staat niet alleen in Zuid-Berghuizen met haar verkoopwagen, maar ook in Tubbergen en in De Thij. Op woensdag staat ze in Tubbergen en vanaf juni in De Thij. Als je Monique’s avontuur wilt volgen kan dat via haar Facebookpagina Monique’s Kip & Grill,waar ze al duizenden likes heeft.

Tekst en foto: Fabiënne van Straaten.