Zoek
Zoek

Samenwerken leidt tot mooiere speeltuin

Niet alleen in Park Stakenkamp is zaterdag tijdens Burendag hard gewerkt. In de speeltuin aan de Burgemeester Essinkstraat werden de handen zo mogelijk nog flinker uit de mouwen gestoken. En belangrijk: tijdens de Burendag leerden buurtgenoten die elkaar nog niet kenden, nu wel kennen.

Krachten Burgemeester Essinkstraat gebundeld en gemeente helpt

Buren leren elkaar in de speeltuin beter kennen

Een week voor de Nationale Burendag op zaterdag 22 september begonnen de omwonenden van de speeltuin al met de werkzaamheden. Goed geholpen door de gemeente, die onder meer samen met de bewoners de oude jeu de boulesbaan verwijderde. Maar ook zorgde voor een nieuw basketbalveldje met tegels, een paal en een korf. De buurt anticipeerde voortreffelijk. Zo betaalde de familie Hommels het net.
 
Koen Zomers, een van de initiatiefnemers die ook 400 euro binnenhaalde van het Oranjefonds voor een nieuwe picknicktafel, vertelt dat circa 40 mensen betrokken zijn geweest bij het project. Ongeveer vijftien volwassenen en tien kinderen waren tijdens de Burendag zelf aanwezig. ´We hebben al een hechte buurt, maar zo´n Burendag versterkt het saamhorigheidsgevoel nog eens´, weet de bewoner van de Burgemeester Essinkstraat wel zeker.
 
Het speeltuintje met voetbalveld wordt nog altijd druk gebruikt. Maar het was wel aan een flinke opknapbeurt toe. Vooraf was er goed overleg met de gemeente. Die hielp waar men kon. Zo zorgde de gemeente voor het verplaatsen van de pingpongtafel en legden bewoners er een nieuw tegelveldje voor aan.
Uit het Buurtbudget werd voor de kinderen deze werkdag een springkussen geregeld. De jeugd beleefde er optimaal plezier aan. Via dit kanaal kwam ook nieuw zandbakspeelgoed. Schoon zand als bijvulling, het ziet er weer netjes uit. Andere werkzaamheden van bewoners waren het bijsteken van de kanten van het veld, het verwijderen van oude putten, onkruid verwijderen en zwerfvuil opruimen. Met hulp van wederom de gemeente zijn nieuwe bankjes geplaatst.
Albert Heijn Zuid-Berghuizen zorgde voor de inwendige mens met koffie, limonade, cake en wat lekkers voor de aanwezige kids. De familie Ten Tusscher gaat zorgen voor een nieuwe verflaag voor de gekleurde speelpalen. ´En tot slot´, zegt Koen Zomers, ´zal de gemeente nog nieuw gras inzaaien.´
Hallo Berghuizen deelt graag een compliment uit aan alle initiatiefnemers en harde werkers en hoopt dat dit in andere delen van de wijk navolging vindt. Het gaat er immers om dat we elkaar beter leren kennen en waarderen door samen dingen te doen. Daardoor wordt onze wijk nog mooier en beter.