Sanitaire units voor vluchtelingen Oekraïne

op woensdag 11 mei 2022
Met het oog op de komst van vluchtelingen uit de Oekraïne zijn woensdagmiddag bij het Vos House sanitaire units geplaatst. De units werden aangevoerd per vrachtwagen en op de plaats gezet door een kraan van de firma Kuiphuis.

Het Vos House gaat, zoals Hallo Berghuizen eerder schreef, fungeren als  doorstroomlocatie voor de doorstroom en spreiding van Oekraïense vluchtelingen over opvanglocaties in heel Twente. Momenteel komt een groot aantal vluchtelingen uit Oekraïne ons land binnen. In Twente was er de behoefte om op korte termijn een 24/7 doorstroomlocatie te realiseren om daarmee de doorstroom en spreiding voor Twente beter te kunnen coördineren.  In het pand van de Rabobank kunnen Oekraïense vluchtelingen 24 tot 48 uur verblijven, voordat zij doorstromen naar één van de reguliere opvanglocaties in Twente. Er kan snel worden opgeschaald naar 150 plekken. De Rabobank stelt het Vos House gedurende een jaar beschikbaar voor dit doel.
Woordvoerder Ivo Krake van de gemeente Oldenzaal zegt desgevraagd dat het Vos House begin volgende week operationeel moet zijn. Volgens hem wil dat nog niet zeggen dat dan ook meteen de eerste Oekraïnse vluchtelingen komen. ‘De Veiligheidsregio coördineert. Het zal zo zijn dat wij een telefoontje krijgen als er een bus op komst is, bijvoorbeeld vanaf de grens. Dan wordt hier meteen alles in beweging gezet voor de eerste opvang. Bedoeling is dat vluchtelingen hier een tot twee nachten blijven en dan doorstromen naar een plek waar ze langer blijven.’Foto’s: Gerald Velthuis.

Deel op Facebook

Nieuws automatisch ontvangen?

Volg onze Facebook pagina.