Zoek
Zoek

Viering bij Mariakapel Lossers Voetpad

Herman Japink is zaterdagmorgen al vroeg bij het Mariakapelletje aan het Lossers Voetpad. Om 19.00 uur is daar een openluchtviering en daarvoor moet alles spic en span zijn.
Vrijwilligers beginnen zaterdag al vroeg met schoonmaken tuin en kapel
Vieren onder bronsgroen eikenhout
 
Met een ploegje vrijwilligers wordt de Mariakapel schoongemaakt, evenals de tuin. Het beeld van Maria wordt afgestoft, er worden vlaggetjes opgehangen en via de voetbalvelden worden in de loop van de dag zo’n honderd stoelen naar boven gebracht. Daarvan zijn er alleen al veertig voor de leden van het koor Impulsief, dat de woord- en communiedienst zal helpen verzorgen.
De openluchtviering wordt geleid door twee leken uit de vroegere Mariaparochie, Ans Kattier en Leonie Beuvink. Vanouds is de viering drukbezocht. In eerdere jaren werd geprobeerd het smalle voetpad aan twee kanten af te sluiten. ‘Maar’, vertelt Herman Japink, ‘dat had niet veel succes. Fietsers reden gewoon langs de hekken.’ Nu wordt het voetpad vrijgehouden en kan het gebeuren dat tijdens de viering fietsers tussen de bezoekers door rijden.
 
De viering is altijd erg sfeervol en gehoopt wordt natuurlijk op mooi, in elk geval droog weer. De kapel wordt versierd met bloemen. Het wordt volgens de betrokkenen een echte Mariaviering, twee dagen na Hemelvaart en de dag voor Moederdag. Er zijn volgens de organisatoren voldoende stoelen. De Mariakapel is voorzien van elektriciteit, zodat het koor zich kan laten begeleiden op keyboard. Japink gaat er vanuit dat de viering in de open lucht drie kwartier tot een uur duurt.
 
Nadien is er koffie drinken op de klootschietbaan aan de andere kant van de houtwal. Bij slecht weer wordt de viering gehouden in het clubgebouw van de klootschietvereniging De Toekomst. Dit gebouw staat bij de baan aan het Lossers Voetpad.
 
Mariaviering in de vorm van een woord- en communiedienst bij de Mariakapel aan het Lossers Voetpad, zaterdag 12 mei, aanvang 19.00 uur. Locatie alleen te voet en op de fiets bereikbaar.