Zoek
Zoek

Vieringen bij kapellen en Maria altaar

Het werd al gezegd bij de eucharistieviering afgelopen zondag in de Mariakerk. ‘De kerk heeft dan wel zijn sacrale karakter verloren, maar de fakkel in Berghuizen blijft branden.’ Dat blijkt zaterdagavond 13 mei alweer door de viering die om 19.00 uur wordt gehouden voor het Mariakapelletje aan het Lossers Voetpad.
Een oude foto van het Mariakapelletje aan het Lossers Voetpad, toen nog zonder hek.
Iedereen is welkom, er staan stoelen en misschoen is er ook wel koffie. Een week later, zaterdag 20 mei doet pastoor Bernard Reerink van de St. Plechelmusparochie zijn belofte gestand door ook in Berghuizen te blijven vieren. Die avond is er met de pastoor als voorganger eveneens om 19.00 uur een woord- en gebedsviering in de kerk bij het Maria altaar. Zang is er van het koor Triple One.
 
Weer een week later, zaterdag 27 mei ook weer om 19.00 uur, wordt er in de buitenlucht gevierd bij de Mariakapel El Mosa aan de Elsmorsweg. Lectoren van Maria Noaberschop gaan hier voor.
 
Zaterdag 3 juni om 19.00 uur is er weer een woord- en gebedsviering in de Mariakerk bij het Maria altaar, verzorgt door de groep acolieten/lectoren met zang van Triple One.
 
Zaterdag 17 juni tenslotte gaat pastor Ine Wilbers om 19.00 uur voor in een  woord- en gebedsviering in de Mariakerk, ook nu bij het Maria altaar. De gezangen worden verzorgd door het Latijns Basiliekkoor. 
 
Elke woensdagmorgen zijn bezoekers van 9.30 tot 11.30 uur welkom in het parochiecentrum van onze kerk, ingang Burgemeester Wallerstraat, voor een kop koffie en voor het opgeven van intenties voor vieringen.
 
Verder is elke zaterdag de Mariakapel van de kerk van 10.00 tot 17.00 uur open voor gebed en/of om een kaarsje te branden. Hoodfdingang.