Vijf appartementen in pand OV Software

op vrijdag 09 oktober 2020
Het stond jaren te koop, maar het vroegere pand van OV Software op de hoek Uiverstraat-Burgemeester Wallerstraat is verkocht aan Edwin Reuver en Dennis Langendonk. Het duo wil er vijf koopappartementen in onderbrengen, drie op de begane grond en twee op de verdieping.

Eerder bouwde dit tweetal café De Klomp aan de Oldenzaalsestraat in Losser om tot drie appartementen met elk een oppervlakte van circa 110 vierkante meter. Net als in Losser willen ze ook het pand van OV Software een ander gezicht geven. Aan het exterieur willen ze niet veel veranderen, hoogstens een dakkapel. Het pand krijgt daarentegen wel een witte kleur. Reuver en Langendonk kochten het kantoorpand in Zuid-Berghuizen van eigenaar Ton Oude Veldhuis uit Lonneker. OV Software verhuisde destijds naar het Kennispark in Enschede. Pand en omliggende grond zijn netjes onderhouden.

Voor het realiseren van appartementen is een bestemmingsplanwijziging nodig. Per saldo verdwijnt er na de verbouwing één parkeerplaats. De andere parkeerplaatsen blijven. De kopers hebben woensdagavond de direct omwonenden van het pand geïnformeerd. Omwonenden reageren in eerste instantie positief. Een plan van de Oldenzaalse projectontwikkelaar Rob Olymulder om 20 woonunits voor cliënten van de JP van den Bentstichting in het pand onder te brengen zag de buurt in het geheel niet zitten. In dat geval zou een te grote druk op deze straathoek ontstaan. De omwonenden zijn dan ook, zoals de zaken er nu voor staan, blij dat Oude Veldhuis zijn eigendom heeft verkocht aan Reuver en Langendonk. De bouw van appartementen past veel beter in de visie op de wijk.

Deel op Facebook

Nieuws automatisch ontvangen?

Volg onze Facebook pagina.