Vlinderhof gemaaid

op dinsdag 21 september 2021
De ontwikkeling van de Vlinderhof gaat voor het overgrote deel fantastisch.  Op een aantal plaatsen is gras nog wel dominant, maar ook die stukjes zullen steeds bloemrijker gaan worden. Zegt Huub Zoontjes, landschapsontwikkelaar en begeleider van het project vlinderhof in Park Stakenkamp.

Zaterdag werd met een trekker en maaimachine van Damink uit Agelo en enkele bosmaaiers de vlinderhof zoveel mogelijk gemaaid. Afgelopen zomer werd niet alles gemaaid door de orchideeën, die op meerdere plaatsen stonden te bloeien. Door later te maaien kan het zaad rijpen. Ook de kleine ratelaar, die op gras parasiteert en daarmee de weg vrijmaakt voor onder andere de gevlekte orchidee en de blauwe knoop, deed het goed. ‘Om dit proces verder kans te geven is het noodzakelijk dat de (eenjarige) kleine ratelaar zich kan uitzaaien’, aldus Huub Zoontjes. Vandaar dat zaterdag alles werd afgemaaid en afgevoerd om met een net beeld de winter in te gaan en om komende zaterdag in de vlinderhof honderden bolletjes te kunnen planten tijdens de Nationale Burendag.

In de vlinderhof staat wel veel opschot van els. Dit kan vrij gemakkelijk uit de grond worden getrokken.

Komende zaterdag 25 september is het dus Burendag. Vanaf 9.00 uur wordt er gewerkt in park en vlinderhof. Door zowel vrijwilligers van het IVN Oldenzaal-Losser e.o. als – hopelijk – door veel buren van het park. Zowel aan de zuid- als de noordzijde zijn de buren doo de familie Zomers met een brief in de bus uitgenodigd om een ochtendje te komen helpen. Gereedschap komt van de gemeente en Landschap Overijssel. Er wordt gewerkt in het groen, er worden bollen geplant en zeker ook gaan enkelen op zoek naar zwerfafval. Natuurlijk is er koffie en soep en wordt er gezorgd voor een broodje voor de natuurwerkers. Omstreeks 13.00 uur is de werkochtend afgelopen.

Buurt- en wijkbewoners worden dus  opgeroepen zich zaterdagmorgen klokslag 9.00 uur voorzien van werkhandschoenen te melden bij boerderij Stakenboer. U draagt dan bij aan een stukje plezierige werksfeer om onze wijk nog net iets mooier en dus beter te maken. Welkom! We doen het samen!

De foto’s zijn gemaakt door Jan Hofsteenge.Deel op Facebook

Nieuws automatisch ontvangen?

Volg onze Facebook pagina.