Werkochtend IVN

op zondag 15 december 2019
Het in Stakenboer gevestigde IVN Oldenzaal-Losser e.o. houdt zaterdag 28 december een werkochtend op het Kolkersveld in Losser. De heide waar de bisschop van Münster Bommen Berend in 1672 met een groot leger Twente binnenviel.

Kolkersveld is een overgebleven restant van het grote Overdinkelsche Veld, een heidegebied tussen de Dinkel en de Duitse grens. Over deze uitgestrekte heide viel de bisschop van Münster, bijgenaamd Bommen Berend, zoals gezegd met een groot leger Twente binnen. Dat was in het beruchte rampjaar 1672. De Invalsweg, een zandweg langs het Kolkersveld, is er naar genoemd. 

Nu vallen wij er binnen, niet met wapentuig, maar met spades om overtollige opslag te verwijderen. Want het is een bijzonder mooi gebied, waar bijvoorbeeld de klokjesgentiaan, de kruipbrem, de tangpantserjuffer en zelfs het IJslands mos gesignaleerd zijn.
We beginnen om 9.00 uur aan de Invalsweg, vlakbij het adres Invalsweg 7 in Overdinkel. We werken door tot 12.45 uur en sluiten af met soep. Tussendoor is er een pauze. Voor gereedschap en werkhandschoenen wordt gezorgd. Draag wel stevige schoenen.

Activiteit: Natuurwerkochtend Kolkerveld.
Locatie: Kolkersveld, Invalsweg 7 Overdinkel.
Wanneer: Zaterdag 28 december van 9.00 tot 13.00 uur.
Aanmelden: via de site van IVN Oldenzaal-Losser e.o.: https://www.ivn.nl/afdeling/oldenzaal-losser-eo/

Deel op Facebook

Nieuws automatisch ontvangen?

Volg onze Facebook pagina.