Wijksymposium kijkt alvast naar 2047

op dinsdag 10 mei 2022
Het duurt nog even, maar vrijdag 24 juni worden er in onze wijk veel nieuwe verbindingen tussen mensen gemaakt en kennis opgedaan. Het 75-jarige FC Berghuizen houdt die dag in meerdere locaties een wijksymposium, met als thema ‘De weg naar 2047.’

Jan Olde Kalter (staand) zal tijdens het symposium namens Kansrijk Berghuizen ingaan op de vraag hoe onze wijk er uit zal zien in 2047, het jaar dat FC Berghuizen 100 jaar bestaat. Naast hem Felix Nijland en Hennie Maartens van Kansrijk. De foto is gemaakt tijdens het aanbieden van de wijkvisie.

Hoewel FC Berghuizen in 2047 het honderdjarig bestaan hoopt te vieren, zal de blik op de toekomst zich niet alleen richten op die van de voetbalvereniging. Volgens medeorganisator Barry Kwast komen ook vragen en thema’s aan de orde als: Op welke manier vindt innovatie in de sport plaats? Hoe ziet de natuur er over 25 jaar uit?  Hoe blijf ik gezond? Of wat gebeurt er met ons geld de komende jaren? Namens Kansrijk Berghuizen is Jan Olde Kalter een van  de sprekers, die zal ingaan op hoe onze wijk er in 2047 uit zal zien.

Voor de organisatie van het symposium heeft FC Berghuizen de samenwerking gezocht met zeven andere partijen uit de wijk: basisschool De Leemstee, carnavalsvereniging De Spanvöggel-café Olde Weghuis, tennisvereniging TZB, welzijnsorganisatie Impuls, klootschietvereniging De Toekomst, postduivenvereniging de Reisduif, kinderopvang Columbus jr. en de jubilerende voetbalvereniging zelf.

Het wijksymposium wordt 24 juni gehouden van 13.00-18.00 uur. De deelnemers pendelen tussen de verschillende locaties, waardoor er niet alleen sprake is van thema’s op inhoud, maar ook van gezond bewegen. Er  is plaats voor 200 deelnemers. Ze krijgen een tijd- en locatieschema mee. Afsluitend is er een forumbijeenkomst,waarbij beelden en verhalen worden gedeeld over dilemma’s en ontwikkelingen in de topsport. Wie er allemaal komt spreken? Daar zijn de organisatoren volgens eigen zeggen nog mee bezig. Het symposium wordt afgesloten met een hopelijk gezellige netwerkbijeenkomst met een hapje en een drankje.

Deelname aan het symposium is volgens Barry Kwast via uitnodiging door de verschillende partijen. Maar er worden ook nog vrijkaarten beschikbaar gesteld. De partijen hopen binnenkort met nadere informatie te komen.

Deel op Facebook

Nieuws automatisch ontvangen?

Volg onze Facebook pagina.