Zoeken
Zoeken

Zelfs woningkrapte ontbreekt niet in optocht Leemstee

Met kapel De Sputterkeerl’s in het midden, heel veel kinderen en de hoogheden van De Spanvöggel op de wagen trok vrijdagmiddag om 12.30 uur de vrolijke optocht van basisschool De Leemstee door de wijk. Langs de route en op straathoeken stonden vele tientallen toeschouwers klaar om al dat jeugdig enthousiasme toe te zwaaien.
Wederom een mooie verbinding in de wijk. De carnavalsclub die de optocht van de school extra mooi maakt door in te haken in de stoet. Markies Tim en zijn rentmeester Martijn die bovenop de markiezenwagen hun steek vanwege de vrij harde wind maar even hebben afgezet. In de optocht zelf, die wordt begeleid door in hesjes gestoken verkeersbegeleiders, komt zelfs op een kleine wagen met een nagebouwd huurhuis de schrikbarende krapte op de woningmarkt voor. En op een geel bord is een titel te lezen, die waarschijnlijk verwijst naar kinderboekenschrijver Jacques Vriens: Groep acht grijpt met CV de macht. Moeders dansen vrolijk mee, oma’s genieten van al die blijde gezichtjes in Spanvöggelland.
 
Dat De Spanvöggel nu al denkt aan de toekomst bewijst de jeugd Raad van Elf, die meerijdt op de wagen. En als vanzelfsprekend staan hoog in de bak voor hun grote broers Tim en Martijn jeugdmarkies Lev (Schopman) en jeugdpage Fenne (Beld) in vol carnavalsornaat driftig en toch ook een beetje plechtig te zwaaien naar hun volgelingen voor de komende Drie Dolle Dagen, ver beneden hen op straat.
 
Een geweldige optocht in Berghuizen. Alaaf voor onze basisschool, alaaf voor de Spanvöggelleu!

Foto’s: Hans Muijderman. Bewegend beeld: Theo Krabbe.