Over ons

Enkele wijkbewoners hebben in juli 2017 de Stichting Kansrijk Berghuizen opgericht. Grote partijen uit de wijk zoals de welzijnsstichting Impuls, brede school Breedwijs, voetbalvereniging FC Berghuizen, Stichting Park Stakenkamp, Winkelcentrum Zuid-Berghuizen BV en de geloofsgemeenschap Mariakerk zijn daarin samengebracht.

Ze werken niet meer in hokjes, maar met elkaar aan een betere en mooiere wijk en een nog plezieriger leefklimaat. Een van de eerste acties was partijen bij elkaar brengen en van de boerderij Stakenboer in Park Stakenkamp middenin de wijk de huiskamer van de wijk te maken.  Kansrijk kijkt hoe bouwlocaties in de wijk het beste kunnen worden ingevuld – naar behoefte in de wijk zoals betaalbare woningen voor jongeren – en zoekt daarvoor het contact met onder meer de gemeente en WBO Wonen. Verder willen we onze wijk graag nog mooier en groener maken. We varen vooral op de meningen van de wijkbewoners. U hebt het voor het zeggen. Kom gerust bij ons aan tafel zitten. We ondersteunen graag, zeker als het onze multiculturele wijk  mooier en plezieriger maakt.

Wat kun jij doen?

Je kunt ons helpen door met goede ideeën te komen. Je mag ook een mailtje sturen als je iets voor je wijk wilt betekenen. Dan gaan we graag in overleg met je wat het beste bij je past. Meedenken, gastheer of gastvrouw zijn in Stakenboer, helpen het park mooi te houden of je wilt misschien wel een nieuwe wijkactiviteit opzetten. Voel je welkom.