Zoek
Zoek

Park Stakenkamp

In het hart van Zuid-Berghuizen ligt het 3,5 hectare grote Park Stakenkamp. De laatste jaren steevast ontmoetingspark Stakenkamp genoemd. Tegen het park aan staat aan de oostzijde gebouw Breedwijs. Daarin zijn gevestigd basisschool De Leemstee, Kinderopvang Columbus jr. en Wijkkracht. De school heeft een groen speelplein, dat aansluit op de vlinderhof in het park. De ongeveer 200 leerlingen mogen hun pauzes doorbrengen in het park. Welke school heeft zo’n grote, groene speelplek?

stakenkamp-1

Vlinderhof: Vrijwilligers en het IVN Oldenzaal-Losser e.o. zetten zich enkele keren per jaar in voor het noodzakelijke onderhoud. Twee keer per jaar wordt maaiwerk uitgevoerd door een hovenier. In mei komt de vlinderhof tot bloei. In toenemende mate worden bijzondere en zeldzame planten waargenomen, waaronder steeds meer orchideeën. De monitoring van de vlinderhof gebeurt door landschapsontwikkelaar Huub Zoontjes.

stakenkamp-2

Fun Court: Op het vroegere handbalveld is het Fun Court gerealiseerd, eerst eigendom van de corporatie WBO Wonen en tegenwoordig van de gemeente. Het Court bevat een sportveld met kunstgras, een reuzenschommel en een atletiekbaantje. Het is door iedereen vrij te gebruiken, uiteraard met in acht neming van de geldende regels.

stakenkamp-3
stakenkamp-4

Speeltuin: Aan de noordkant van het park heeft de gemeente speelobjecten geplaatst van natuurlijke materialen. Er staat een picknicktafel, die de wijk is aangeboden door de politieke groepering WG.

stakenkamp-5

Muziekkoepel: Zondag 12 juni 2022 is nabij huiskamer van de wijk boerderij Stakenboer de Oldenzaalse Muziekkoepel geopend. De programmering moet hier in 2023 tot wasdom komen. De koepel heeft een zelfstandig bestuur, de Stichting Muziekkoepel Oldenzaal. Het bedrijfsleven, fondsen en de gemeente werkten fantastisch mee aan de totstandkoming van dit cultureel buitenpodium. De onderbouw werd gerealiseerd tijdens de in 2013 in Oldenzaal gehouden Nationale metsel- en voegwedstrijden. De afbouw vond in 2022 plaats onder leiding van een bouwbestuur vanuit de Stichting Kansrijk Berghuizen.

stakenkamp-6
stakenkamp-7

Klik op onderstaande link om op de site van de Oldenzaalse Muziekkoepel te komen. http://muziekkoepeloldenzaal.nl/

Huiskamer: In boerderij Stakenboer aan de westkant van Park Stakenkamp is de huiskamer van de wijk gevestigd. Daarover meer elders op deze website.

stakenkamp-8

Bijzondere bomen: In Park Stakenkamp staan ca. 40 bijzondere bomen. Op informatiebordjes staan zowel de Nederlandse als Latijnse naam van elke boom aangegeven, alsmede enkele foto’s en informatie. Dit arboretumproject is met een subsidie van de Provincie Overijssel en een buurtsubsidie gerealiseerd door de Stichting Kansrijk Berghuizen in samenwerking met het IVN Oldenzaal-Losser e.o.

stakenkamp-9