Fietsers voor op rotonde

op woensdag 08 juli 2020
Fietsers krijgen voorrang op het autoverkeer op de nieuwe rotonde in de kruising Enschedesestraat-Schelmaatstraat-J.H. Nieuwenhuisstraat. Dat is in feite logisch, omdat hier straks de fietssnelweg van Oldenzaal naar Enschede v.v. begint c.q.eindigt.

Zoals Hallo Berghuizen al eerder meldde wordt meteen na de bouwvakantie begonnen met de werkzaamheden. Naast een grote rotonde wordt het laatste deel van de fietssnelweg aangelegd. De nieuwe rotonde zorgt voor een veiliger kruispunt en door de verlening van de fietssnelweg krijgt deze een duidelijk begin en einde. 

Het verbeteren van dit kruispunt stond al een tijd op de prioriteitenlijst. Door de aanleg van een rotonde wordt de verkeerssituatie zoals gezegd veiliger en overzichtelijker. Het verlengen van de fietssnelweg liet even op zich wachten doordat er eerst een noodzakelijke grondoverdracht moest plaatsvinden. Nu dat rond is, worden beide verbeteringen doorgevoerd. 

Fietssnelweg F35 

In 2019 is een groot deel van de fietssnelweg aangelegd. Deze is toen in één richting aangesloten op het fietspad. De fietssnelweg wordt nu gelegd tot het kruispunt Enschedesestraat-Schelmaatstraat. 
De werkzaamheden starten, als alles gaat zoals gepland, in de week van 10 augustus en duren tot het einde van het jaar. Het deel waar de werkzaamheden plaatsvinden aan de Enschedesestraat is dus voor een lange periode afgesloten voor het doorgaande verkeer. Er zijn echter goede omleidingsroutes in deze periode, via de Eektestraat en Burgemeester Wallerstraat, waardoor de overlast beperkt blijft. Informatie over omleidingen en bereikbaarheid van de woningen en bedrijven is voor de start van de werkzaamheden beschikbaar. 

Voor een uitgebreide omschrijving van de werkzaamheden en een gedetailleerde tekening kijk op: www.oldenzaal.nl/fietssnelweg-F35-zijtak-oldenzaal
 
Algemene informatie over de fietssnelweg F35 kunt u lezen op de website van de provincie Overijssel. Bekijk hier ook een leerzaam filmpje over de fietssnelweg.
www.fietssnelwegf35.nl

Deel op Facebook

Nieuws automatisch ontvangen?

Volg onze Facebook pagina.