Taiji Dao en Taiji Quan in Stakenboer

op donderdag 14 april 2022
Paul Grefte is op dinsdagavond vanaf 19.00 uur in boerderij Stakenboer begonnen met lessen Taiji Dao en Taiji Quan. We belangstelling heeft kan vrijblijvend een proefles volgen. Het gaat om oefeningen die lichaam en geest met elkaar in balans brengen.

Taiji Dao is bewegen op een rustige en ontspannen manier, zodat lichaam en geest tot rust komen.  Voelen hoe je beweegt en hoe je in beweging kunt ontspannen. Het is een vorm van ‘mindful’ bewegen. Langzaam met aandacht bewegen geeft een andere dimensie aan bewegen. Het maakt je bewust van je lichaam en de manier waarop je lichaam beweegt. Het brengt rust in je denken, vergroot je balans en verbetert je coördinatie.
In Taiji Quan (20.15 uur) komt daarbij ook de martiale zelfverdedigingskant aan bod. Paul Grefte geeft les in de stijl van grandmaster WCC Chen in zowel de hand- als zwaardvorm.

‘In de lessen gaan we bezig met warming up door middel van qigong oefeningen,Taiji Dao (19.00) en Taiji Quan (20.15) en eenvoudige meditatietechnieken (mindfulness). Deze worden op de stoel gedaan’, vertelt Grefte.

Zoals gezegd kan vrijblijvend een proefles worden gevolgd. Elke dinsdagavond in boerderij Stakenboer,  Burgemeester Wallerstraat 115.
Contact opnemen via e-mail: paulgrefte@sanqidao.nl
of per telefoon: 06 – 41 02 79 15. Of kijk voor meer informatie op de website: https://sanqidao.nl/

 

Deel op Facebook

Nieuws automatisch ontvangen?

Volg onze Facebook pagina.