Hoe heten en leven spinnen in huis en tuin?

op donderdag 01 september 2022
Woensdagavond 7 september houdt het IVN Oldenzaal – Losser e.o. in boerderij Stakenboer in Zuid-Berghuizen een spinnenworkshop. Dat is omdat 10 en 11 september de Nationale spinnentelling wordt gehouden. Wil jij weten hoe de spinnen in jouw tuin of huis heten en hoe ze leven?

Dan is deze workshop echt iets voor jou. In je huis en tuin komen vele soorten spinnen voor. Het zijn boeiende en nuttige  dieren, die het waard zijn om beter bekeken te worden. Sommige soorten hangen opvallend in een mooi rond web. Andere verstoppen zich in kleine holletjes of hangmatachtige webben. Weer andere kom je alleen ’s nachts tegen. Spinnen zijn niet eng. Wel zijn het allemaal rovers (carnivoren) die kleine diertjes eten. Hiermee dragen spinnen bij aan het evenwicht in de natuur, zodat bijvoorbeeld muggen of vliegen geen plaag kunnen worden. 

Maar hoe ontdek je de spinnen in je huis of tuin en hoe herken je ze? Kun je ze ook aan hun web herkennen? Spinnenkenner Wout Schuit neemt je mee door het boeiende leven van de Nederlandse spinnen. Ook als je niet meetelt met de nationale spinnentelling is deze workshop zeer de moeite waard, als je meer over spinnen wilt leren.

Voor wie? 
Iedereen die meer wil weten over de spinnen die in zijn of haar huis en tuin leven. 

Waar en wanneer 
Woensdag 7 september van 19.30 tot 22.00 uur, Stakenboer Burgemeester Wallerstraat 115 in Oldenzaal. 

Kosten 
3 euro voor IVN-leden, 4 euro voor niet-leden. Dit is inclusief een kop koffie en een handige spinnenzoekkaart.

Aanmelden (verplicht) 
Meld je aan via https://www.ivn.nl/afdeling/oldenzaal-losser-eo

Deel op Facebook

Nieuws automatisch ontvangen?

Volg onze Facebook pagina.