Zoek
Zoek

Alvast een kijkje bij FC Berghuizen

FC Berghuizen stoomt op naar het tweede jubileumweekeinde in het kader van het75-jarig bestaan. Zaterdag worden 200 voetballers verwacht en zondag zo’n  50 voetbalsters. Ze kunnen dit weekeinde onder meer een grote expositie bekijken op de bovenverdieping met tal van hoogte- en dieptepunten uit de clubhistorie.
Hallo Berghuizen nam alvast een kijkje bij de tentoonstelling, die beide dagen vanaf 10.00 uur overigens ook te bekijken is voor hen die belangstellend zijn, maar niet genodigd. Bij dit tweede jubileumweekeinde gaat het om de jaren 1972-1997. De reünies voor  hen die in deze periode bij Berghuizen voetbalden of op andere wijze actief waren zijn beide dagen van 14.00-17.00 uur. Zoals gezegd kent de clubhistorie heel veel kampioenschappen, blijde momenten en absolute hoogtepunten. Knap is dat de moeilijke momenten in de verenigingsgeschiedenis niet zijn weggelaten, maar bijvoorbeeld met krantenknipsels gewoon worden benoemd. Zoals de crisis, die zich voordeed bij het eerste herenelftal, toen dat bovenaan stond in de eerste klasse KNVB of de crisis rond de toekomst van het  vrouwenvoetbal in 1993.
 
Te zien is ook de foto van de allereerste kampioen bij de meisjes omstreeks 1983-1984, met leidsters wijlen Karin Nijland, Bertine Olde Rikkert en wijlen Jan Wilbers. Maar ook met de latere topscorer van dames 1 Nicolien Koekenberg in de gelederen. Leuk zijn ook de foto’s van Berghuizenaren, die min of meer konden doorgaan als clubicoon. Of van hen die vanwege hun verdiensten werden gehuldigd. Er zijn heel veel  foto’s van kampioenen, zowel bij de senioren als de jeugd. Of van de Noorse jeugdvoetballers Terje Granas, Per Einar Gjellsvik en Vidar Krüger, die hier kwamen voor een  stage. Thema’s van de tentoonstelling zijn onder meer de Zomerfeesten, meidenvoetbal, dames 1, heren 1, junioren, pupil van de week, Noorwegen-Zweden, bestuur-jubilarissen, tien jaar meisjesvoetbal etc.
Wie aankomt ziet op de muur van de kleedkamers het in letters uitgebeelde naambord van de vereniging, zoals dat ooit pronkte bij de ingang van het terrein aan de Oude Lossersestraat, de legendarische Bult. Leden van de club haalden het destijds op, zorgden dat de roest verdween en dat het naambord netjes in de kleuren groen en wit werd geschilderd. Vervolgens werd het zorgvuldig opgeborgen.

Tekst: Felix Nijland. Foto‘s: Wim Olde Kalter.