Zoek
Zoek

Berghuizen Blond, met dank aan Alex Wonka

Het jubilerende FC Berghuizen heeft vrijdagavond een uniek jubileumbiertje gepresenteerd. Op ludieke wijze en tot nu toe zorgvuldig geheim gehouden gaven de trotse en creatieve initiatiefnemers van de jarige voetbalvereniging het biertje aan de openbaarheid prijs.
Dat ziet er goed uit! Een unieke jubileumactie bij FC Berghuizen, met een eigen Berghuizen Blond. Kopen toch, smaakvol en je steunt de vereniging.
Daarvoor deden ze een beroep op Willy Wonka,  een van de bekendste figuren in een jeugdboek, namelijk Sjakie en de Chocoladefabriek van Roald Dahl. Beter gezegd, eigenlijk schakelden ze Alex Wonka in, wie kent hem niet? Alex is de broer van Willy Wonka. Waar Willy Wonka als eigenaar van een grote chocoladefabriek een  winactie bedacht, heeft Alex meer met bier. Willy verstopte vijf gouden wikkels in zijn chocoladerepen voorzien van een fantastische prijs. Alex kan natuurlijk niet achterblijven om een winactie te bedenken. Hij voorziet vijf biertjes van de oplage van 6.000 stuks van een gouden wikkel in de vorm van een QR-code.
 
En daarmee staat deze  Wonka te boek als de man, die de voetbalclub in Oldenzaal-Zuid voorzag van een uniek Berghuizen Blond. Ambachtelijk gebrouwen bier met de oorsprong in Berghuizen. ‘Met een knipoog kijken we met dit biertje terug naar de oprichting van onze club. In 1947, nu 75 jaar geleden, de twaalf oprichters van toen met een biertje in de hand bij Kothman rond het biljart’, vertelt Robin Olde Kalter, een van de bij deze actie betrokken groen-witten.
De presentatie van het biertje ging gepaard met een zelf gemaakt filmpje, dat als een al even uniek bewaarstuk de historie in zal gaan. Het Berghuizen Blond is straks te koop via de webshop van FC Berghuizen,  grand café Markt 19, café Olde Weghuis, slijterij de Smörre, wijn- en delicatessenwinkel De Lekkernij, kaashandel Kamphuis, barbecue speciaalzaak Barbekeals, Tennisvereniging Zuid-Berghuizen (TZB)  en in het clubgebouw van FC Berghuizen.  Middels het scannen van de QR-code komt de koper te weten of hij of zij de prijswinnaar is van een van de vijf prijzen! 
De hoofdprijs is een Bierspa bij de Othmar Brouwerij voor vier personen. Aangeboden door Othmar. Tweede prijs: een golfclinic bij het Rijk van Sybrook voor vijf personen. Aangeboden door golfbaan het Rijk van Sybrook. Derde prijs: FC Twente shirt en twee kaartjes voor een thuiswedstrijd. Aangeboden door FC Twente en United Transport Centre. Vierde prijs: Barbecue workshop van de Barbekeals voor vijf personen. Aangeboden door de barbecue speciaalzaak Barbekeals. Vijfde prijs: Proostprijs met Alex Wonka, een brouwerijtour door de Othmarbrouwerij voor vijf personen. Aangeboden door Pleijhuis Metselwerken, Huttenhuis Installatietechniek, Velthuis tegelwerken en tegelhandel en United Transport Centre.
 
FC Berghuizen heeft een speciale biercommissie voor de actie, bestaande uit Alex Beld, Rob Huttenhuis, Roy Scholte op Reimer, Robbin Oude Tijdhof, Joost Broeker en Robin Olde Kalter. Twee voorfilmpjes maakten het publiek op Facebook warm voor het geheimzinnige Willy- en  Alex Wonkaproject. In de wijk en bij de club werd er volop over gesproken. ‘Er ontstond reuring’, zegt Robin Olde Kalter.
Vrijdagavond werd bekend wie de broer van Willy Wonka echt is en wat de winactie precies inhoudt. In het laatste filmpje bleek Alex Beld de veelbesproken broer te zijn.
In de jubileumcommissie houden Robbin Oude Tijdhof, Joost Broeker en Robin Olde Kalter zich bezig met de merchandise lijn van FC Berghuizen. Niet alle bedachte voorstellen bleken haalbaar, maar het biertje wel. Met een plan van aanpak om het te kunnen brouwen en te verkopen stapte het drietal naar het bestuur en kreeg goedkeuring. Iedereen werd steeds enthousiaster. En zo kwam het Berghuizen Blond op tafel. Proost!

Foto’s: FC Berghuizen en Felix Nijland.