Zoek
Zoek

Barbecuewinkel in Zuid-Berghuizen

Jan Barelds (37) was als kind al graag bezig met het maken van vuurtjes. Uit deze jeugdactiviteit onstond zijn liefde voor buiten koken en barbecueën op open vuur. Thuis aan de Lossersestraat aan de rand van Zuid-Berghuizen is hij een bedrijfje begonnen: Barbekeals.
Een winkel in barbecueartikelen, maar dan vooral een webwinkel. ‘Alhoewel’, vertelt Jan, in het dagelijks leven werkvoorbereider bij een aluminium kozijnenbedrijf, ‘wie een zakje houtskool nodig heeft, kan hier gerust even komen aanlopen.’ Hij praat graag over zijn hobby. ‘Niets is heerlijker als het bereiden van een mooi stukje vlees en groenten met daarbij de gezelligheid van familie en vrienden.’
 
Anno 2020 is het barbecueën wel veranderd. Waar vroeger het rooster vol werd gegooid met zoveel mogelijk van de bekende kiloknallers ziet men tegenwoordig een compleet andere tendens. Steeds vaker wordt er voor gekozen om een kwalitatief en duurzaam verantwoord stukje vlees te bereiden. Bij de verwerking van deze producten wil men natuurlijk ook kwalitatief hoogwaardige producten om te gebruiken. Of het nu om ‘low and slow’ of ‘hot and fast’ wijze van bereiden gaat, bij Jan’s bedrijfje Barbekeals krijgen de mensen volgens de eigenaar alles voor een aangenaam buitenleven.
Barelds, geboren in Losser, is inmiddels dealer van onder andere Valhal Outdoor, Boomex, Dammers, Black Ranch en Forged. Van Forged verkoopt hij prachtige, hand gesmede messen die daardoor uniek van stuk zijn. Valhal Outdoor is een Deens merk met een breed aanbod aan Dutch ovens en andere gietijzeren potten en pannen van zeer hoogwaardige kwaliteit. Houtskool in diverse soorten, vuurvaste handschoenen, digitale thermometers, houten serveerplanken, het is te vinden in de webwinkel. 
 
Het bedrijfje maakt tevens barbecuehapjes, onder andere pulled pork bitterballen, moinkballs, pig shots, kiplolly’s en spareribs. Deze hapjes en andere vleesproducten zijn ook online via de webwinkel te bestellen. 
 
Informatie: www.barbekeals.nl – ook op Facebook en Instagram. 
Telefoonnummer 06 – 22 95 11 24 en e-mail info@barbekeals.nl. In Oldenzaal wordt gratis bezorgd.