Zoek
Zoek

Berghuizenaren actief op NK jeugd MTB

Van de lokale jeugdleden die zaterdag in Het Hulsbeek aan de start zullen staan van het jeugd NK mountainbiken, komen er drie uit onze wijk. Ze strijden in een deelnemersveld van ruim 280 fanatieke fietsers uit het hele land voor de rood-wit-blauwe kampioenstrui en de titel nationaal jeugdkampioen mountainbiken.
Ruben Nijhuis, Stan Ludtke en Manou Golbach (vlnr) uit onze wijk Zuid-Berghuizen zijn klaar voor het NK jeugd op de mountainbike komende zaterdag in Het Hulsbeek.

Manou heeft op NK in Het Hulsbeek geen moeite met dubbelrol

‘Als ik niet fiets, bak ik zaterdag hamburgers’

Stan Ludtke en Ruben Nijhuis zijn allebei tien jaar en vanaf hun zevende lid van mountainbikevereniging Het Twentse Ros. Ruben vertelt: ‘We trainen nu tweeënhalf jaar mee met de wedstrijdgroep en hebben de afgelopen weken extra ons best gedaan om goed te worden voor dit NK. Dat betekent wel drie of vier keer trainen in de week.’ De jongens komen ’s ochtends uit in categorie 3 en hopen op een mooie uitslag. Stan legt uit: ‘Bij deze wedstrijd hebben we een voorsprong, omdat we het parcours goed kennen. De rockgarden vind ik het moeilijkst, maar ook het leukst’. Het NK wordt breed gedragen door een groot aantal vrijwilligers. Zo heeft de vader van Stan met zijn minikraan de mountainbikebaan aangelegd en brengt Ruben’s moeder op de fiets de koffie rond. Ruben heeft nog geen last van zenuwen, maar Stan vindt het steeds spannender worden. ‘In elk geval worden we door veel mensen aangemoedigd en gaan we er een mooie wedstrijd van maken’, aldus de jongens.
Manou Golbach is twaalf jaar en zit nu vier jaar op mountainbiken, waarvan ruim twee jaar bij de wedstrijdgroep. Ze vertelt: ‘Samen met mijn ouders en broertje ben ik lid van Het Twentse Ros. Mijn voorbeeld is Emily Betty uit Canada. Er zijn maar twee meisjes van onze club die meedoen aan het NK. Voor mij is het de eerste keer. We hebben in Het Hulsbeek een technisch parcours, waarvan ik de wallride het meest uitdagend vind. Ik hoop dat ik bij categorie 4 in de top 7 kom. Als ik niet op de fiets zit, sta ik dit wedstrijdweekend hamburgers te bakken. Ik denk dat het leuke dag wordt met een goede sfeer. Ik heb er heel veel zin in!’
 
Mountainbikevereniging Het Twentse Ros heeft een mooi, gevarieerd en uitdagend parcours met spectaculaire hindernissen voor alle leeftijdscategorieën. De KNWU maakt daarom graag van de mogelijkheden gebruik om dit jaar het NK Jeugd in Het Hulsbeek te laten verrijden. Een heel weekend lang zijn er allerlei activiteiten. Naast de bedrijvencompetitie krijgt de Oldenzaalse schooljeugd op vrijdagavond de kans om de krachten te meten. Op de zondag worden tijdens de Zwiep-Trek MTB Cup alle wedstrijden voor de volwassenen verreden. De funklasse vanaf 15 jaar is daarbij voor iedereen toegankelijk. 

Tekst en foto’s: Charon Golbach – Olde Riekerink