Zoek
Zoek

Studio Weis trekt in pand van Rödel

Na het vertrek van Sjiek Photo & Film neemt Studio Weis haar intrek in het pand Rödel aan de Burgemeester Wallerstraat. De opening is zaterdag 29 oktober. Tot dan werken Sabine Seiger en co-owner Kim Wiggers met hun medewerkster Lotte Mebius nog hard aan hun eigen handelsmerk, een mooie en warm aanvoelende inrichting van de voormalige hobbyzaak van Hendrik Rödel.
Studio Weis bestaat al 13 jaar. Sabine Seiger en Kim Wiggers werkten aanvankelijk vanuit huis om daarna hun intrek te nemen in het pand van Seiger Wonen aan de Enschedestraat. Via neef Jon Seiger en broer Ruud Seiger kregen ze daar een plekje. Vader Gerrit Seiger, geen onbekende in Oldenzaal, is de klusjesman voor Sabine en Kim. Studio Weis is gespecialiseerd in commerciële styling. Dat wil zeggen: de vrouwen geven een bedrijf of (model)woning de juiste uitstraling en sfeer mee maar ook wat zij noemen ‘een lekker gevoel.’ Gevoel dat draait om warmte en gezelligheid, waarin de details het verschil maken. Hun aanpak dient nog een groter doel. Namelijk: als je investeert in de kwaliteit van je werkvloer bevordert dat volgens hen de verkoop, uitstraling en productiviteit. Sabine Seiger zegt daarover: ‘Stijl en commercieel denken gaan dus hand in hand en wij helpen daarbij.’
Zij omschrijft Zuid-Berghuizen als een echte up-coming wijk. ‘Hier gebeurt veel en onze nieuwe vestigingsplek ligt aan een drukke straat, waar veel mensen langs komen. Wij zien het daar wel zitten.’ Ze zochten een pand waarin werk- en winkelruimte en opslag goed te combineren vielen. ‘Dat hebben we hier wel gevonden. We willen hier ook leuke accessoires voor interieurinrichting aanbieden.’ Ze gaan zoals gezegd open zaterdag 29 oktober en zijn dan voorlopig voor publiek geopend op vrijdag en zaterdag. Bij drukte worden dat mogelijk meerdere dagen. Het pand wordt gehuurd van de familie Schepers-Rödel. In de naastgelegen vroegere drogisterij zit Buurtzorg.
Naast de drie vrouwen die Studio Weis nu runnen komen er nog twee medewerksters bij. Een teken dat er vraag is naar deze specifieke aanpak op de markt, waarop Studio Weis zich vanuit onze wijk beweegt.

Hallo Berghuizen wenst deze onderneemsters veel succes in het hart van de wijk!

Informatie: https://www.studioweis.nl/