Zoek
Zoek

Danielle van de Stelt

Daniëlla van der Stelt maakt deel uit van het  vijfkoppige bestuur van de muziekkoepel in Park Stakenkamp. Zij en haar medebestuursleden werken hard aan een mooi openingsprogramma voor zondag 12 juni. Een grote verscheidenheid aan groepen, artiesten en muzikanten heeft zich  reeds aangemeld. Publiek is welkom. En, het is gratis.
Daniëlla van der Stelt: ‘De koepel is straks het hele jaar door beschikbaar voor mensen die er op willen treden. In overleg is er veel mogelijk.’
Hoe kom je terecht bij de muziekkoepel?

Op een woensdagavond werd ik gebeld door Wim Gaalman met de vraag of ik eens wilde komen praten over een rol in het bestuur van de muziekkoepel. Door mijn werk in de culturele wereld in Oldenzaal was mijn naam boven komen drijven. 

Wat motiveert je om de functie van secretaris in het bestuur op je te nemen?

Allereerst heb ik een bijzondere plek in mijn hart voor Berghuizen. Ik ben al een aantal jaren actief bij De Spanvöggel, kom regelmatig in Stakenboer en basisschool De Leemstee en ik word blij van ‘dit dorp’ in Oldenzaal. De mensen vormen een hechte gemeenschap. Daarnaast klopt mijn hart voor cultuur en een muziekkoepel is wat mij betreft onmisbaar in een stad met zoveel culturele verenigingen en uitingen. Ik vind het mooi dat ik daaraan een bijdrage kan leveren! 

Wat doe je in het dagelijks leven?

Naast dat ik moeder ben van twee geweldige dochters en partner van Martijn ben ik werkzaam voor de Stichting Oldenzaalse Musea. Ik ben hier verantwoordelijk voor educatie en programmering en daarnaast mag ik veel culturele samenwerkingsprojecten opzetten en uitvoeren zoals Talent in Huis, Actief na school en Paltival. Ook heb ik nog mijn eigen bedrijfje waarmee ik theater maak, regisseer en organiseer.

 Kun je al iets zeggen over het openingsprogramma op zondag 12 juni?
 
De muziekkoepel is voor iedereen beschikbaar en dat wilden we bij de opening ook graag laten zien. Daarom houden we die dag een Open podium, waarbij je tussen 11.00 en 17.00 uur kunt genieten van alles wat cultureel Oldenzaal te bieden heeft. Van dans en klassieke muziek tot koren en kapellen. Meer dan 14 culturele clubs hebben zich aangemeld en dat is geweldig!

 Hoe zie jij de programmering op de koepel door het jaar heen?
 
De koepel is straks het hele jaar beschikbaar voor iedereen die hem wil gebruiken om op te treden. In overleg is er veel mogelijk. Daarnaast zal er gedurende het seizoen (voorjaar en zomer) elk laatste weekend van de maand een themaprogrammering zijn. Dit kan zijn een kindermiddag met theater en schminken, een avond met jong talent of op een zondagmorgen Frühshoppen met de Bonkenbargkapel. Het programma word divers en zal lopen van april tot oktober. Als mensen in de wijk of in de stad ideeën hebben, zijn ze van harte welkom om ze met ons te delen.