Zoeken
Zoeken

Bikkelharde topper 250 keer in eerste

Judith Engberink speelde zondag haar 250e wedstrijd in het eerste vrouwenelftal van FC Berghuizen. Ze werd gehuldigd door voorzitter Wim Olde Kalter.
Judith Engberink (links) kreeg van haar team een wedstrijdshirt met het mooie cijfer 250.
Bij FC Berghuizen staat Judith Engberink te boek als een onverzettelijke speelster. Als laatste vrouw en captain sterk in de interventie, snel, bikkelhard en goed met het hoofd. Op vierjarige leeftijd begon ze ooit tegen de wil van haar ouders bij het kaboutervoetbal van LSV in Lonneker.
Op haar zestiende maakte ze de overstap naar het vrouwenvoetbal van FC Berghuizen in Oldenzaal. Haar voetbalkwaliteiten en inzet leverden haar direct een basisplaats op, die ze tot de dag van vandaag niet meer heeft opgegeven.
 
Judith beschikt over de juiste mentaliteit en gaat altijd voor het hoogst haalbare. In haar jongere jaren speelde ze enige tijd in de Twentse selectie.  Naast voetbal is Judith altijd bereid de handen uit de mouwen te steken bij de vereniging. Zo is ze verantwoordelijk voor de planning van de horeca tijdens de zomerfeesten.
 
Tijdens de huldiging voor de wedstrijd tegen het derde elftal van het Amsterdamse Buitenveldert kreeg Judith bloemen en een cadeaubon van het bestuur. Van haar medespeelsters kreeg ze een wedstrijdshirt en eveneens een cadeaubon. Familie, vrienden en bekenden en uiteraard leden van de voetbalclub woonden de huldiging bij, nadat Judith Engberink voor het competitieduel tegen Buitenveldert onder verdiend applaus het veld opkwam.