Zoek
Zoek

Kruising moet veel veiliger

Omdat er regelmatig ongevallen gebeuren wordt het kruispunt Enschedesestraat-JH Nieuwenhuisstraat-Schelmaatstraat aangepakt en verbeterd.
De kruising Enschedesestraat-JH Nieuwenhuisstraat-Schelmaatstraat staat als gevaarlijk te boek. De gemeente wil het kruispunt verbeteren.
Kruising aangepakt, fietssnelweg langs Enschedesestraat
 
Dit jaar nog begint de gemeente met het werk, maar eerst komt er overleg met de buurt. In overleg worden de maatregelen verder uitgewerkt die kunnen leiden tot het veiliger worden van dit kruispunt.

Het kruispunt sluit direct aan op de nieuw te realiseren Twentse fietssnelweg F35 tak Oldenzaal. Met de realisatie van deze fietssnelweg wordt dit jaar begonnen. De aanleg van de fietssnelweg tussen de Schelmaatstraat en de gemeentegrens is de eerste fase vanuit Oldenzaal van de geprojecteerde F35 tussen Oldenzaal en Enschede. De fietsers krijgen een optimaal comfortabele, veilige en aantrekkelijke verbinding, aldus de gemeente in antwoord op vragen van Hallo Berghuizen!

In Oldenzaal zijn meer onveilige situaties, waarbij vooral fietsers risico lopen. Het eerste kruispunt dat in de stad wordt aangepakt is dat van de Schipleidelaan met de Cato Elderinklaan in De Thij. 

Foto’s: Frank Noordanus