Zoek
Zoek

Bloementoernooi op banen TV Zuid-Berghuizen

Vanaf zaterdag 8 juni wordt op het park van de Tennisvereniging Zuid-Berghuizen (TZB) aan de Schapendijk voor de 36e keer het bekende Bloementoernooi gehouden. Tot en met het finaleweekend zaterdag 15 en zondag 16 juni worden ongeveer 200 partijen gespeeld. 
Het Bloementoernooi staat open voor alle deelnemers en er wordt gespeeld in de categorieën heren dubbel, dames dubbel en gemend dubbel. De inschrijfkosten zijn € 12.50 per persoon per onderdeel.
Het Bloementoernooi is een tennistoernooi met een sterk regionaal karakter, dat open staat voor iedereen. Door de goede reputatie en lange traditie trekt dit toernooi veel spelers uit de hele regio Oldenzaal en daarbuiten. Het Bloementoernooi is bij TZB één van dé mooiste gebeurtenissen van het tennisjaar, waarin sterk tennis gecombineerd wordt met heel veel gezelligheid. Want naast de sportieve uitdaging staat het toernooi bekend om het gezellige karakter en het feit dat er in pouletjes wordt gespeeld. Er wordt elke werkdag vanaf 18.00 uur gespeeld op alle vier banen.
 
In het finale weekend wordt er zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur gespeeld en zondag vanaf 12.00 uur. Het clubgebouw is de hele week geopend. Op het mooie en volledig overdekte terras van TZB kan van dichtbij genoten worden van de wedstrijden. Ook vanuit het clubgebouw met het veel glas zijn de wedstrijden te volgen.
 
Inschrijven voor het Bloementoernooi kan nu al via www.toernooi.nl
Dit kan tot maandag 3 juni 18.00 uur. Wacht niet te lang met inschrijven gezien het aantal verwachte inschrijvingen.
 
Tennispong
 
Na een zeer geslaagde eerste editie in 2023 wordt zaterdagmiddag 15 juni voor de tweede keer het TZB Open Tennispong toernooi gespeeld. Het begint om 14.00 uur.
Tennispong is de sportieve variant op het welbekende Bierpong. Bij Bierpong is het de bedoeling een pingpong balletje in de bekertjes van je tegenstander te gooien. Bij Tennispong wordt dit met tennisballen en tonnen gedaan die op de tennisbaan staan. Er wordt gespeeld in teams van vier tot zes spelers. Iedereen is welkom (mits 18+).
Heb je vrienden/vriendinnen die niet meedoen aan het Bloementoernooi, maar wel willen meedoen aan dit evenement? Nodig ze uit en ze kunnen meedoen. Aansluitend aan het tennispongtoernooi is er een barbecue, kosten € 20.00 per persoon. Opgeven kan tijdens de toernooiweek bij de toernooicommissie of via bloementoernooi@gmail.com.
Er kunnen twee verhinderingen worden opgegeven. Verhinderingen in het finaleweekeinde worden niet geaccepteerd.
 
Bleumkestoernooi
 
Voorafgaand aan het Bloementoernooi is er vrijdagmiddag 7 juni het Bleumkestoernooi. Zeg maar het Bloementoernooi voor de jeugd. Dit toernooi is voor alle jeugdleden van TZB en hun vriendjes en vriendinnetjes. Lid of geen lid van TZB? Maakt niet uit. Kinderen van het basisonderwijs tennissen van 15.00 tot ongeveer 16.00 uur. Leerlingen van het voortgezet onderwijs van 16.00 tot 17.30 uur. Opgeven kan via jeugd@tvzuidberghuizen.nl tot maandag 3 juni.