Zoek
Zoek

Sluit je aan bij de Prikbrigade!

Het is fijn wonen in een wijk waar het schoon, veilig en groen is. Hiervoor kan de gemeente Oldenzaal de hulp van de inwoners goed gebruiken. Bewoners van Zuid-Berghuizen kunnen vanaf vandaag grijpertjes, werkhandschoenen en veiligheidshesjes ophalen om zelf en vooral op zelfgekozen momenten alleen of met elkaar in eigen straat of buurt aan de slag te gaan en zwerfafval op te ruimen.
Demi Bodde, projectmedewerker duurzaamheid en circulariteit bij de gemeente Oldenzaal, weet inmiddels dat zwerfafval op straat en in het groen een grote ergernis is voor veel Oldenzalers. Ze hoopt dan ook dat inwoners letterlijk en figuurlijk de (werk)handschoen oppakken en een mailtje sturen om zo af te spreken wanneer ze hun werkmateriaal kunnen afhalen. In Zuid-Berghuizen kan dat in boerderij en huiskamer van de wijk Stakenboer. Echter wel na het maken van een afspraak. Zie hiervoor het einde van dit artikel. Ze kunnen aangeven met hoeveel mensen ze op pad willen gaan en hoeveel grijpertjes, hesjes en werkhandschoenen ze nodig hebben.
 
Leuk is dat er ook op maat gemaakte grijpertjes voor kinderen zijn. Demi: ‘Vaders en moeders kunnen met of zonder elkaar met hun kinderen aan de slag gaan. Zo leren kinderen het belang van een schone wijk onderkennen.’ Op basisschool De Leemstee beschikken de scholieren, hun onderwijzers en onderwijzeressen en conciërge al over materialen via het eerdere project Schoon Oldenzaal. Directeur Mijke Pleijhuis: ‘Bijna dagelijks ruimen onze kinderen het zwerfafval op het schoolplein en in het aangrenzende deel van Park Stakenkamp op. Binnenkort krijgen we weer nieuwe handschoenen voor onze leerlingen van de gemeente.’
 
Hulde dus voor de kinderen van De Leemstee; hopelijk doet goed voorbeeld goed volgen. Onze wijk is voor de gemeente een pilot. Mogelijk wordt het zwerfafvalproject bij succes opgezet in andere stadsdelen. De gemeente zorgt dat je goed uitgerust op pad gaat. Demi Bodde van de gemeente: ‘Samen maken we Oldenzaal zo niet alleen schoner, maar ook mooier en leefbaarder voor iedereen!’

Meld je dan nu aan als afvalprikker
!
 
Ben je klaar om je steentje bij te dragen aan een schonere gemeente en woon je in Zuid-Berghuizen? Onze wijk heeft een eigen afgiftepunt via de Stichting Kansrijk Berghuizen. Stuur een e-mail aan info@halloberghuizen.nl of bel 06 – 57 64 23 03 en geef aan hoeveel grijpers, werkhandschoenen en veiligheidshesjes je graag wilt hebben. Er wordt een afspraak gemaakt om het materiaal op te halen tijdens een van de koffieochtenden in Stakenboer. Natuurlijk staat dan een kop koffie voor de ophalers klaar. Bij elke situatie kijken we hoe lang je de uitrusting wilt lenen.
Wil je vast zwerfafval te lijf gaan in een andere wijk of de binnenstad? Dit kan door een e-mail te sturen naar info@oldenzaal.nl of te bellen naar 0541 – 58 81 11. Je aanvraag wordt behandeld door het team Duurzaamheid.