Zoek
Zoek

Daar zijn ze: Jeugdmarkies Yfke en Page King!

Ja, daar waren ze ineens vrijdagavond in residentie Olde Weghuis. Het 43e jeugdspan van O.C.V. De Spanvöggel. Jeugdmarkies Yfke en Page King gaan de jeugd uit Zuid-Berghuizen voor in dit carnavalsseizoen.
Jeugdmarkies Yfke Velthuis is elf jaar en zit in groep 8b van basisschool De Leemstee. Yfke viert al haar hele leven carnaval en komt uit een echte carnavalsfamilie. Zelfs de vlag van de vereniging hangt bij haar thuis aan de Postweg in de bar. De kersverse jeugdmarkies vindt het in haar vrije tijd leuk om te dansen en te koken. Haar specialiteit in de keuken is dan ook roerei met spek op zondagmorgen. Na vorig jaar in de Raad van Elf te hebben gezeten mag ze dit jaar voorop in de polonaise en dat vindt ze helemaal geweldig.
 
Page King Kajubi is tien jaar en zit in groep 7 van De Leemstee. Samen met zijn ouders en  drie zussen Princess, Queen en Mila woont hij in het volgens hem zo gezellige Zuid-Berghuizen. De grote passie van King is voetballen. Dit  doet hij bij FC Berghuizen in de JO12-1. Verder vindt King het leuk te gamen, met lego te spelen en hij is nu al gek van auto’s.
 
Jeugdmarkies Yfke en Page King hebben heel veel zin om, ja je leest het goed, dit carnavalsseizoen onveilig te maken. Daarom zijn ze van plan zo gauw mogelijk een feestje te vieren onder hun motto:

‘Dans, Feest en Spring. Carnaval vieren doe je met Yfke en King!’