Zoek
Zoek

Eerst opruimen maar straks wordt er gebouwd in Stakenbeek 2

Nu wordt er gesloopt, gesaneerd en opgeruimd en volgend jaar wordt er gebouwd. Na de afronding van het nieuwe woongebied Stakenbeek 1 wordt vaart gemaakt met de verdere ontwikkeling van Stakenbeek, fase 2.
Het project ‘Slopen en Saneren Stakenbeek II’ wordt uitgevoerd door Maathuis & Braakhuis, onderdeel van de Timmerhuis Groep uit Vriezenveen. Het huidige verouderde bedrijfsterrein wordt op zorgvuldige en duurzame wijze getransformeerd naar een toekomstige woonlocatie. Enige tijd geleden is al begonnen met het kappen van bomen tussen het spoor en de Parallelstraat, op de oude bedrijventerreinen en aan de groenstrook langs de Stakenbeek. Dit is nodig om ruimte te creëren voor een geluidswal, vanwege werkzaamheden aan het spoor zelf en om de grond bouwrijp te maken. Hondenbezitters betreurden nogal dat het met een hek afgezette terrein langs het spoor helemaal braak kwam te liggen. ‘Het was zo’n beetje de enige plek in Berghuizen waar honden nog eventjes lekker los konden rennen’, aldus een van hen.
Recent zijn de bedrijfshallen van Kip Installatietechniek en het tegelzetbedrijf Velthuis geruimd. Het fundament van de schoorsteen van Zwartz dat is teruggevonden, wordt waarschijnlijk met metselwerk wat omhoog gehaald. Er zou volgens de gemeente net als bij andere historische of bijzondere locaties in de stad een informatiepaneel bevestigd op cortenstaal kunnen komen.

Foto’s: Hans Muijderman, Theo Krabbe en Gerald Velthuis.