Zoek
Zoek

Dierenasiel krijgt kattentehuis

Ruim een jaar geleden is gestart met de fondsenwerving voor de vervanging van het kattenverblijf bij Stichting Dierenopvangcentrum Oldenzaal. Het gebouw is vanwege de slechte bouwkundige staat dringend aan vervanging toe. De wens om volgend jaar een nieuw, duurzaam verblijf te realiseren voor zwerf- en afstandskatten gaat eindelijk in vervulling.
Met een eigen bijdrage, een lening en hulp van veel verschillende organisaties en particulieren is het benodigde bedrag van ruim twee ton bij elkaar gesprokkeld. Het dierenasiel vraagt speciale aandacht voor Luna (5). Zij is inmiddels 130 dagen in het asiel te gast, omdat haar baas niet meer voor haar kon zorgen. Zij is een lieve maar bedeesde poes en past het beste bij een nieuwe eigenaar zonder andere dieren en kleine kinderen. Wie wil haar een nieuwe kans bieden?
DOC Oldenzaal verzorgt jaarlijks 300 zwerf- en afstandsdieren en biedt deze honden en katten een nieuwe kans door opvang, (medische) verzorging en herplaatsing. Het asiel is een erkend leerbedrijf. De opvang en verzorging wordt 7 dagen per week mogelijk gemaakt door de inzet en betrokkenheid van een team van twee beroepskrachten en ruim dertig vrijwilligers en stagiaires. 
Help ons helpen
 
Het asiel collecteert net als voorgaande jaren niet huis-aan-huis in de week van Dierendag. Ieder jaar zijn er helaas weer erg veel mensen ten onrechte in de veronderstelling dat zij het dierenasiel in Oldenzaal in de collecteweek van 4 oktober hebben gesteund via de huis-aan-huis collecte. Financiële ondersteuning is echter wel hard nodig en zeer welkom. Met uw bijdrage kan het asiel nog beter voor de zwerf- en afstandsdieren (honden en katten) zorgen en o.a. alle dieren steriliseren. Doneren kan eenvoudig met iDeal via www.docoldenzaal.nl of door een bedrag over te maken op NL80ABNA0415157277 t.n.v. Dierenopvangcentrum Oldenzaal. De gift is fiscaal aftrekbaar vanwege de ANBI status van het asiel.