Drie bestuurders bij opening muziekkoepel

Burgemeester Patrick Welman en de wethouders Evelien Zinkweg en Maaike Rödel zijn zondag 12 juni bij de feestelijke opening van de nieuwe Oldenzaalse muziekkoepel in het hart van Park Stakenkamp. Na een eerste optreden om 11.00 uur en wat interviewtjes door presentator Koen Groenewold zullen de drie bestuurders tussen circa 11.30 en 11.45 uur de koepel openen.
En laat één ding goed duidelijk zijn: bij deze opening is iedereen welkom. De hele verdere middag trouwens, want ruim tien muziekgroepen, artiesten, koren en orkesten hebben zich aangemeld voor de openingsmanifestatie. Ze willen allemaal de muziekkoepel wel eens uitproberen. De openingsmanifestatie is gratis toegankelijk en in de verbouwde en uitgebreide boerderij Stakenboer is koffie of thee en natuurlijk kan daar ook een drankje worden genuttigd. Stakenboer wordt tegelijk met de opening van de koepel heropend.
 
Nog niet alles is in  en aan de boerderij na de verbouwing en uitbreiding tot in de finesses afgerond, maar in grote lijnen is alles wel klaar. De boerderij wordt geëxploiteerd door Impuls. Eigenaar Winkelcentrum Zuid-Berghuizen BV heeft de verbouwing en uitbreiding gefinancierd.
 
Voor de opening van de muziekkoepel zijn allen, die in 2013 betrokken waren bij de in Park Stakenkamp gehouden Nationale metsel- en voegwedstrijden uitgenodigd. Of zij allen komen is de vraag – velen moeten van ver komen – ze zijn in elk geval allemaal van harte welkom. Destijds zijn de zes elementen die de stenen onderbouw voor de koepel vormen gerealiseerd. Vorig jaar is de koepel afgebouwd.
 
Recht van opstal
 
Net voor de opening hebben het zittende bestuur en het toekomstige bestuur op een prettige wijze overeenstemming bereikt met de gemeente over het Recht van Opstal, een bedrag van 18.000 euro dat de gemeente in één keer van het stichtingsbestuur wenste te ontvangen. Zo gek zijn ze in Berghuizen natuurlijk niet. Uit de bus – tot tevredenheid van allen – is nu gekomen:
 
1. Er wordt een bruikleenovereenkomst gevestigd tussen de gemeente en de stichting Muziekkoepel Oldenzaal, zonder retributie.
2. Dit in navolging van de door het stichtingsbestuur op tafel gelegde lopende bruikleenovereenkomst tussen de gemeente en WBO Wonen.
3. Voor de koepel, zeg maar het gebouw, wordt een recht van opstal gevestigd, kosten voor de stichting 25 euro per jaar.
4. De gemeente voert als beleid dat men geen nieuw vastgoed wil. Men wil dus geen eigenaar worden van de koepel, dat wordt de stichting.
5. De regeling wordt middels notariële akte geformaliseerd in de week van 13 juni.
 
Hiermee is de claim van 18.000 euro definitief van de baan en kan binnenkort de bestuurlijke overdracht plaatsvinden. Het toekomstige bestuur heeft met haar ondersteuners al wel gezorgd voor een geweldig openingsprogramma, met vanaf 11.00 uur het koor Impulsief, de opening, Cato Rerink, De Blauwe Kom verhalenvertellers uit Berghuizen, Muziek Ensemble Twente, Lez Studio, Duo Asjeblieft, Encore, Accordeonvereniging Losser, Stadsjongenskoor, de Sputterkearls en als afsluiting om 16.30 uur het Stroat Ensemble. 
Sponsoren

Ook de sponsoren die de bouw van de muziekkoepel mogelijk maakten zijn uiteraard uitgenodigd:
Siers groep, Shelter Storage, Rabobank Noordoost-Twente, Aannemersbedrijf Warmes, Gemeente Oldenzaal, Buurtinitiatieven, Slagerij Kosse Glindestraat, Jouw Wonen, Hotel Het Landhuis, Rotary Oldenzaal, Lions Oldenzaal, Boeskoolfonds, Stichting Recuso, Kip Installatietechniek, Pilage bestratingen, Ties Construct De Lutte, Trioliet, Contict, Technische Veren Twente, CGB-holding (Ella Reef en Carl Hommels), Winkelcentrum Zuid-Berghuizen BV, Stichting Poortbulten Roeland Reef, Stichting Puck Berhag, Twee ‘R’ Recycling Anton Reef, TWW en Fabri.

Tot zondag 11.00 uur in het hart van Park Stakenkamp. Gratis entree, iedereen is tot 17.00 uur van harte welkom!

Foto’s: Susanne Kuipers.