Zoek
Zoek

ESPN filmt in en rondom Stakenboer

Een drukte van belang donderdagavond in en bij boerderij Stakenboer. ESPN was er met een filmploeg om opnamen te maken voor een documentaire, die eind juni wordt uitgezonden.
FC Twente Scoren in de wijk is actief in Zuid-Berghuizen en begeleidt onder andere een groep Eritreërs die hier bezig zijn in te burgeren. Maar vanuit het project wordt ook de FC Twente Cup georganiseerd. Dit is een jongerenproject, waar buurtteams vier maanden maatschappelijke bijdrages leveren en activiteiten organiseren in buurten. Daar krijgen ze punten voor. Met 250 punten ben je gekwalificeerd voor de finale, een eindtoernooi waar alle deelnemers tenues van FC Twente krijgen.

Welzijnsstichting Impuls begeleidt twee teams. Deze teams hielden donderdagavond een spelletjesavond voor groepen die vaak in huiskamer van de wijk Stakenboer komen. Senioren, jongeren (de teams ) en inburgeraars. De doelstelling was samen en gemixt sporten en bewegen en elkaar leren kennen. Daarvan wist de ploeg van ESPN mooie beelden te schieten.
Het park biedt uitstekende mogelijkheden te sporten en spelletjes te doen. Opnieuw werd de nieuwe jeu de boulesbaan voor de boerderij goed gebruikt.

Foto’s: Bart Hampsink.