Zoek
Zoek

FC Twente manager René Roord bij FC Berghuizen

Wie veel meer wil weten over de stevige opmars en diepere achtergronden van het vrouwenvoetbal kan vrijdagavond 19 april terecht bij FC Berghuizen. Ter gelegenheid van 40 jaar meiden- en vrouwenvoetbal bij de club treden daar in een symposium onder meer technisch manager René Roord van FC Twente en spelersmakelaar Leoni Blokhuis op, beiden uit Oldenzaal.
René Roord, technisch manager FC Twente vrouwen.
Vanzelfsprekend spreken zij over vrouwenvoetbal. De revolutie in de sport, zo heeft de voetbalclub het symposium genoemd. Hanneke Mensink, beginjaren negentig nog speelster in het eerste vrouwenelftal van FC Berghuizen, is eveneens te gast. De voormalig international werd recent door de KNVB benoemd tot perschef van de Oranje Leeuwinnen. Vierde gast is Jesse Wiefkers, fysiotherapeut bij de KNVB. Hij vertelt het een en ander over preventie van knieblessures, bij voetbalsters op topniveau momenteel een actueel thema.
Hanneke Mensink, perschef Oranje Leeuwinnen.
Leoni Blokhuis, founder en managing director van Flow Sports, komt vertellen dat de belangen van profvoetbalsters groot zijn en bij de toonaangevende clubs steeds groter worden. Mogelijk gaat zij in op de zieltogende vergoedingen, die veel speelsters in de Nederlandse eredivisie nog steeds krijgen voor hun inspanningen.
Het symposium begint vrijdag om 18.30 uur en wordt door gespreksleider Barry Kwast afgesloten omstreeks 21.00 uur. 
 
Opgeven kan nog via e-mail: symposium.fcberghuizen@hotmail.com
 
De deelname is gratis. FC Berghuizen is overigens een jaar te laat met het 40-jarig bestaan van het meiden- en vrouwenvoetbal. In 1983 namelijk namen de eerste teams al deel in de meidencompetitie. Bij aanvang van het seizoen 1986-1987 nam in de tweede klasse van de toenmalige Twentse Voetbal Bond (TVB) voor het eerst een vrouwenteam deel aan de competitie. In zes jaar tijd klom dat elftal destijds in wisselende samenstelling op tot de landelijke hoofdklasse. Sinds die tijd is FC Berghuizen met momenteel ca. 200 voetbalsters een van de toonaangevende clubs op dit gebied in Nederland.
Leoni Blokhuis.
Jesse Wiefkers.