Zoek
Zoek

Filmpje peutervoetbal bij FC Berghuizen

FC Berghuizen hield zondagmorgen op de oefenhoek een pilot met peutervoetbal voor 30 kinderen van 2-5 jaar. Het was genieten, zowel voor de enthousiaste kinderen zelf als voor hun ouders. En zeker voor de voetbalsters van de club zoals Demi Perik, die hadden gezorgd voor hele leuke oefeningen en spelletjes.
In een hoek van het veld schaart een groepje peuters zich om een kleurig doek. Daarop liggen enkele tientallen balletjes. Het doek wordt opgepakt, op en neer bewogen en dan worden alle balletjes omhoog geworpen om weer te landen op het doek. De beleving is intens, het plezier optimaal. Bij de verwelkoming van de deelnemertjes hebben de jeugdbestuursleden Jelle Punt en Lotte Diepenmaat  al verteld dat bewegen en plezier belangrijke uitgangspunten zijn voor het peutervoetbal.
In deze regio is Rigtersbleek er al mee begonnen. FC Berghuizen loopt in Noordoost-Twente voorop. Op het veld blijkt dat veel peuters al heel aardig met een balletje aan de voet lopen. Iets verderop zingen twee speelsters het liedje ‘Schipper mag ik overvaren?’ En op het ‘hoe dan’ roepen ze hard: ‘Als een tijger’. En als brullende tijgers loopt het groepje peuters vervolgens dan ook naar de overkant van het uitgezette vierkant. Er zijn ook oefeningen met de bal, voor deze gelegenheid ballen in klein formaat.
‘Het was superleuk om te doen’,  stelt Demi Perik na afloop vast. Ik heb net tegen haar gezegd dat ik in haar een trainer in de dop zie. Dat blijkt wel te kloppen. Demi volgt een sportopleiding, traint al enkele jaren bij FC Berghuizen en volgt er ook stages. Sport is haar passie en dan is een zondagochtendje opofferen voor een peutertraining helemaal geen probleem.
‘We gaan hier als club zeker mee door’, kan Jelle Punt vertellen. ‘Maar dat wordt na de carnaval als het weer ook ietsje beter wordt. We lopen graag voorop en willen laten zien dat bij onze vereniging deze hele jonge voetballers en voetbalsters zeker hun plekje kunnen krijgen.’
 
Klik op onderstaande link om een filmpje te bekijken, zondagmorgen bij FC Berghuizen gemaakt door Theo Krabbe en Felix Nijland.

Tekst: Felix Nijland.