Zoek
Zoek

Beschermheer Albert even aan het roer

Door de Coronacrisis was bij OCV De Spanvöggel nog altijd niet het 52e hoogheidskoppel afgetreden. Dat gebeurde recent tijdens de Elfde van de Elfde. Markies Ronald Wubben en rentmeester Erik Maathuis werden toen pas definitief uitgezwaaid.
Creatief als ze bij De Spanvöggel zijn overbrugd een tijdelijke hoogheid de periode tot de volgende hoogheid zich presenteert. En die hoogheid bestaat voor de gelegenheid uit het hele groot gevolg met beschermheer Albert Kuiper als stralend middelpunt. De keuze voor deze beschermheer was snel gemaakt.
 
De aanwezige leden, die allen hun toegang verkregen bij residentie Olde Weghuis door hun QR-code te tonen, zagen om 13.11 uur Albert Kuiper zichzelf presenteren. Onder groot enthousiasme van de aanwezigen betrad beschermheer Albert (tevens de 53ste hoogheid van OCV De Spanvöggel) de feesttempel.  
 
Dat Albert, geflankeerd door zijn vrouw Reina, populair is bij jong en oud werd al snel bewezen door het ‘Albert! Albert!’ dat vaker dan eens door het zalencentrum schalde op deze bijzondere carnavalsdag. 
 
Albert, al sinds de jaren ’70 een gewaardeerd lid in het Groot Gevolg, heeft ruim 40 hoogheden mee mogen maken en stond hen altijd met raad en daad bij. De jarenlange zorg van Albert voor het span beperkte zich niet alleen tot advies aan de Markies en zijn Rentmeester, maar hij zorgde er ook voor dat het de partners en (aanwezige) kinderen aan niets ontbrak. Dat Albert regelmatig etentjes, drankjes en zelfs cadeautjes verzorgde is binnen de vereniging een publiek geheim. 
 
Voor de leden van de Raad van Elf is Albert al jarenlang een graag geziene gast die, ondanks zijn respectabele leeftijd van 75 jaar, nog regelmatig mee gaat naar diverse uittredens. Dat Albert dan naast een drankje ook graag geniet van een sigaartje is de meeste leden niet ontgaan. Tijdens het in ontvangst nemen van de gelukwensen werd Albert dan ook bedolven onder de meest exotische en exclusieve sigaren, waar hij voorlopig wel even mee vooruit kan. Dit zou nog wel eens nodig moeten zijn, want waar het gepland was om de 54ste hoogheid van ‘achter het spoor’ op 27 november op te laten komen, is dat nu door vernieuwde maatregelen nog ongewis. Het regeren van Beschermheer Albert zou dus zo maar langer kunnen duren. 
 
Dat Albert dit seizoen niet zoveel officieel aan het woord zal komen, vindt hij niet zo erg. Albert is meer een man achter de coulissen, waarbij hij graag een ander voorziet van raad en daad en een gulle lach. Dat kort en bondige komt dan ook terug in het motto van onze
 
Beschermheer Albert:
 
‘Kort mer krachtig. Disse twee wekk’n wordt prachtig!’