Zoek
Zoek

Frisse neus halen in Het Hulsbeek

Het in boerderij Stakenboer gehuisveste IVN Oldenzaal-Losser e.o. spoort mensen aan een frisse neus te gaan halen in Het Hulsbeek. Onlangs is daar een infopaneel geplaatst over het Natuurpad en de Bomenroute. Een uitleg hieronder.
In deze Coronatijd is een frisse neus halen sterk aanbevolen. Een wandeling in Het Hulsbeek is daarbij een prima idee. Het Natuurpad biedt een kortere wandeling van zo’n 3,5 kilometer, ook heel leuk met kinderen. Met de Bomenroute (9 kilometer) ga je zo ongeveer door het hele Hulsbeek. Je komt met deze wandelingen misschien op paadjes, waar je nooit eerder was.
Onlangs hebben Routenetwerken Twente en IVN Oldenzaal-Losser e.o. een infopaneel tot stand gebracht over het Natuurpad en de Bomenroute. Dit nieuwe infopaneel staat op het Toeristisch Overstappunt (TOP) op parkeerplaats P2, vlakbij Erve Hulsbeek.
 
Wie is er in deze tijd, waar we zoveel thuis zijn, eigenlijk de baas in huis? Lees er over op dit nieuwe paneel.
En dan op pad! Onderweg kom je allerlei bordjes tegen over bomen en planten en nog veel meer. Helemaal leuk wordt het als je de app’s van de routes gebruikt. Met filmpjes, bijvoorbeeld over de dassen van Het Hulsbeek, en bij het Natuurpad met een echte quiz. Je vindt de app’s bij IVN Routes. Ook bij Routemaker zijn er app’s over het Natuurpad en de Bomenroute. Veel plezier!
 
https://www.ivn.nl/afdeling/oldenzaal-losser-eo/ivn-routes
 
IVN en Corona:
Check wel eerst de website van de natuurorganisatie of beheerder van het gebied waar je heen wilt gaan  voor de laatste informatie en volg altijd de RIVM richtlijnen en houd rekening met volgende punten:
 
• Probeer drukke plekken te vermijden, kijk bijvoorbeeld voor je bezoek op de website van het desbetreffende natuurgebied voor de laatste informatie;
• Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar;
• Mocht je griepverschijnselen hebben, blijf dan thuis;
• Houd je altijd aan de toegangsregels van het gebied, lees de informatieborden in het gebied goed en houd je daar ook aan. Houd er rekening mee dat het broedseizoen is begonnen; 
• Houd rekening met elkaar en de natuur.
De maatregelen met betrekking tot corona kunnen dagelijks veranderen.
Check de website van het RIVM voor het laatste nieuws en richtlijnen.