Zoek
Zoek

Groene schooltuin in laatste fase

De Leemstee werkt hard aan het project de groene schooltuin. In het proces is veel gebeurd de afgelopen periode. Alle leerlingen van de basisschool zijn hierin meegenomen.
Stel… je zit op een leuke school
en die school staat aan een wonderschoon groen park
Maar als het pauze is
wordt van jou verwacht dat je op het plein speelt.
Een plein dat vooral uit saaie grijze tegels bestaat.
Stel… je zit in de klas
en je kijkt uit het raam verlangend naar dat park.
Maar als het pauze is
hoor je van een Prachtige Provincieprijs.
Een titel om trots op te zijn en een ‘kruiwagen vol geld’.
Tja, wat doe je dan?
Je komt gewoon met een Geniaal Groen(st) Idee
waarmee je -ook als het geen pauze is-
met z’n allen
(en die kruiwagen)
dat park
over het plein
naar de school kunt halen!

Een leuke school aan een wonderschoon park

Dat is wat er gebeurt op basisschool De Leemstee uit Oldenzaal!
Het project Groen-Groener-Groenst nadert de laatste fase; de upload.
Het gehele project wordt beschreven in een pakkende presentatie en voor 9 april op de site van de Provincie Overijssel gezet (www.jijenoverijssel.nl).
 
In het proces is veel gebeurd de afgelopen periode. Alle leerlingen van De Leemstee zijn hierin meegenomen. De ondersteunende bijeenkomsten, ter voorbereiding van de upload, zijn geweest. De leerlingen van de ontwerpgroep hebben verschillende presentaties gegeven aan alle klassen, de leerkrachten, buurtbewoners en verschillende instanties in Oldenzaal. De reacties waren allemaal erg positief en er zijn goede ideeën verzameld voor het creëren van een groen schoolplein, die de school met het park verbindt. Ook zijn er gesprekken gevoerd met de gemeente Oldenzaal en andere betrokkenen. Er wordt op dit moment zelfs een korte film gemaakt, waarin de leden van de projectgroep het hele proces op een mooie manier in beeld brengen.
 
De ouders van de ontwerpgroep hebben in de hal van De Leemstee een sfeervolle ‘stand’ neergezet. Hier kun je een goed beeld krijgen van het proces en ook van wat een groen schoolplein kan inhouden. Kom gerust even kijken in de hal!