Zoek
Zoek

Groenleerlingen helpen met schapenhekken

Er moet nog veel worden gedaan, maar de aanleg van een natuurrijke tuin rond de flats aan de Frans Halsstraat schiet beetje bij beetje op. Leerlingen van de afdeling groen van het Twents Carmel College hielpen met het plaatsen van schapenhekken.
Ze deden dat onder leiding van hun docent en Zuid-Berghuizenaar Hubert Rickhoff. In het plan waarin WBO Wonen, de gemeente en de initiatiefgroep groen van Kansrijk Berghuizen samenwerken met bewoners, zijn de grondwerkzaamheden nog niet afgerond. Dit komt doordat er te weinig zwart zand is om mooie glooiingen te maken. De firma Vossenbeld gaat hiermee aan de slag. Vossenbeld zaait de heuveltjes in met gras. Nog niet duidelijk is wanneer dit precies gaat gebeuren. Bewoners worden hierover door WBO geïnformeerd.
 
Verder worden nog schotten in de sloten geplaatst om te voorkomen dat het water volledig  wegstroomt naar de Stakenbeek. Planten staan al op hun plek en het plan was nog scheuten te zetten die moeten uitgroeien tot knotwilgen. Volgens Harry Roeloffzen van de initiatiefgroep groen is het een groeimodel. ‘Het moge duidelijk zijn dat het inrichten van het terrein niet in één keer helemaal af zal zijn. Het is een groeimodel dat pas na een aantal jaren is voltooid’, aldus Harry.

Foto’s: Stijn Lammerink Wijkconsulent WBO Wonen.